Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Enginarlı dil balığı
Enginarlı dil balığı
Pratik Enginarlı dil balığı Tarifi

Malzemeler: (4 kişilik)

600 gram dil balığı filetosu
1 kilogram enginar kalbi
8 adet orta boy patates
2 adet soğan
2 adet greyfurtun suyu
3 adet portakalın suyu
3 adet limonun suyu
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
1 demet fesleğen
1 tatlı kaşığı tane karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
karabiber

Hazırlanışı:

Patatesleri soyup tuzlu kaynar suda 15 dakika haşlayın. Soğanları soyup ince ince doğrayın. 1 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırıp soğanları hafifçe pembeleştirin.

Yeşillikleri ayıklayıp yıkayın. İnce ince kıyın. Enginarları süzün. Tane karabiber, ince kıyılmış yeşillikler, meyva suları, enginar, tuz ve karabiberi soğanlara ekleyin. 100 ml. su ilave edip kısık ateşte 15 dakika pişirin. Patatesleri 4er parçaya kesin. Enginarlarla birlikte servis tabağına koyun ve 1 saat soğumaya bırakın.

Kalan zeytinyağını kızdırın. Balık filetoların her iki taraflarını kızartın. Tuz ve karabiberle tatlandırıp soğumuş sebzelerin yanında servis yapın.

Korkusuz öğünler Enginar ve balığın tek bir tabakta buluşarak oluşturduğu sağlıklı ve hafif bir yemeğin ardından, kaloriyi dert etmeden ağız tadıyla, vanilyalı ve ananslı bir tatlı yemenin keyfini yaşayın.


Patatesleri soyup tuzlu kaynar suda 15 dakika haşlayın. Soğanları soyup ince ince doğrayın. 1 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırıp soğanları hafifçe pembeleştirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Eskişehir'in muhteşem yemeklerinden biri. Tatar böreği... Hamurişlerine meraklıysanız mutlaka denemelisiniz.

Barbunyayı temizleyip bir tencereye alın. Üzerini bir parmak geçecek kadar su ekleyin.

Yumurtaları soğuk su dolu derin bir kaba yerleştirip katı şekilde pişirin. Tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritip unu ekleyerek kısık ateşte çevirin.

Lahanayı çok ince şeritler halinde doğrayın. Lahanayı tuzlu suda 20 dakika kadar haşlayıp suyunu süzün.

Taze fasulyeleri temizleyip ortadan ikiye kesin. Kaynar tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzgece alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri