Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Elma tatlısı
Elma tatlısı
Pratik Elma tatlısı Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
4 adet büyük boy sert elma
8 adet ceviz içi
4 tatlı kaşığı bal
1 çay kaşığı tarçın
üzerine: pudraşekeri

Hazırlanışı: Elmaların kabuklarını soyup, ortasındaki çekirdek kısımlarını çıkarın. Diğer tarafta dövülmüş ceviz içi, bal ve tarçını karıştırın. Elmaların orta kısımlarına bu karışımı pay edin. Daha sonra elmaları alüminyum folyo ile sarın. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Piştikten sonra folyoyu çıkarın, elmaları cam bir kaba dizin. Üzerlerine pudraşekeri serpin ve buzdolabında yarım saat bekletin. Soğuk olarak servis yapın.


Son Aranan Yemek Tarifleri

Pirinci yarım saat kadar tuzlu sıcak suda bekletin. Sonrasında iyice yıkayıp, suyunu süzdürün.

Patatesleri ve domatesi kabuklarını soymadan haşlayın. Sirke, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırın.

Margarini bir tavada eritin. Taze soğanı, sivribiberi, mantarı ve taze fasulyeyi katıp, 3-4 dakika daha fasulyeler hafif diri kalacak biçimde pişirin.

Yumurtanın akını ve sarısını ayırın. Yumurta sarısına pekmez, süt, portakalın rendelenmiş kabuğu ve 2 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyip iyice karıştırın.

Portakalın kabuğunu, havucu ve kuru kayısıları tavla zarı iriliğinde doğrayın. Oda sıcaklığındaki margarini ve şekeri yüksek devirli mikserle 5 dakika çırpın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri