Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Elma tatlısı
Elma tatlısı
Pratik Elma tatlısı Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
4 adet büyük boy sert elma
8 adet ceviz içi
4 tatlı kaşığı bal
1 çay kaşığı tarçın
üzerine: pudraşekeri

Hazırlanışı: Elmaların kabuklarını soyup, ortasındaki çekirdek kısımlarını çıkarın. Diğer tarafta dövülmüş ceviz içi, bal ve tarçını karıştırın. Elmaların orta kısımlarına bu karışımı pay edin. Daha sonra elmaları alüminyum folyo ile sarın. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Piştikten sonra folyoyu çıkarın, elmaları cam bir kaba dizin. Üzerlerine pudraşekeri serpin ve buzdolabında yarım saat bekletin. Soğuk olarak servis yapın.


Son Aranan Yemek Tarifleri

Kabakları rendenin ince kısmıyla rendeleyin. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp pişirin.

Öncelikle pirinci yıkayıp, 1 çorba kaşığı margarinle kavurun. Üzerine suyu ilave edip, safran ve tuzu da ekleyerek pilav gibi pişirin.

Öncelikle hamuru hazırlayın. Bunun için yumurta ve pudraşekerini çırpın.

Fasulyeyi yıkayıp uç kısımlarını ve kılçıklarını temizleyerek kenara alın. Patatesleri soyup iri doğrayın.

Patateslerin üzerindeki tozlar gidene kadar bol suyla yıkayın. Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri