Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Elma tatlısı
Elma tatlısı
Pratik Elma tatlısı Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
4 adet büyük boy sert elma
8 adet ceviz içi
4 tatlı kaşığı bal
1 çay kaşığı tarçın
üzerine: pudraşekeri

Hazırlanışı: Elmaların kabuklarını soyup, ortasındaki çekirdek kısımlarını çıkarın. Diğer tarafta dövülmüş ceviz içi, bal ve tarçını karıştırın. Elmaların orta kısımlarına bu karışımı pay edin. Daha sonra elmaları alüminyum folyo ile sarın. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Piştikten sonra folyoyu çıkarın, elmaları cam bir kaba dizin. Üzerlerine pudraşekeri serpin ve buzdolabında yarım saat bekletin. Soğuk olarak servis yapın.


Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğanları temizleyip piyazlık doğrayın.Yağı tencerede kızdırıp, soğan ve fıstığı ilave ederek pembeleşene kadar kavurun. Pirinci yıkayıp süzün.

Un, yoğurt, tozşeker, sıvıyağ, sirke, kabartma tozu ve bir tutam tuzu yoğurup, orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin.

Öncelikle bulguru üzerini geçecek kadar su ekleyip, şişmesi için bekletin.

Havuçları soyup verev doğrayın ve kenara alın. Taze soğanı temizleyip ince kıyın.

Unu derin bir kaba eleyip ortasını havuz şeklinde açın. İçine kuru maya, ılık süt, tozşeker, tuz ve yumurtayı koyup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri