Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Diyet kabak tatlısı
Diyet kabak tatlısı
Pratik Diyet kabak tatlısı Tarifi

Malzemeler: 2 kişilik
2 dilim tatlı bal kabağı
1.5 çorba kaşığı toz şeklinde tatlandırıcı (veya 10-12 adet tablet şeklindeki tatlandırıcı)
4-5 adet karanfil
3-4 ceviz içi

Hazırlanışı: İnce kavun dilimi şeklinde kabaklarının kabuklarını soyun. Varsa yeşil kısımlarını da kesip çıkarın ve kabukları 2-3 parmak eninde dilimleyin. Orta boy bir çelik tencerenin içine dilimlenmiş kabukları koyup üzerine toz şeklinde düşük kalorili tatlandırıcıyı serpiştirin. Ya da tablet şeklindeki tatlandırıcılardan ekleyin. Karanfilleri de katıp, 1 bardak suyu da kabakların üzerine gezdirin ve kısık ateşin üzerine tencereyi oturtun. Kabakları yaklaşık 30 dakika kapağı kapalı olarak pişirin. Tencerenin kapağını açıp 10 dakika da üzerleri açık olarak pişirin. Kabakları iyice yumuşayınca ocaktan alın ve tenceresinde soğumasını bekleyin. Servis yaparken cevizlerle süsleyin.


İnce kavun dilimi şeklinde kabaklarının kabuklarını soyun. Varsa yeşil kısımlarını da kesip çıkarın ve kabukları 2-3 parmak eninde dilimleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Derin bir kasede kıyma, gömlek yağı, galeta unu, dövülmüş sarımsak, kekik, tuz ve karabiberi alın. 15 dakika kadar iyice yoğurun.

Önce 1 çorba kaşığı anasonu bir buçuk kahve fincanı kaynamış suda yaklaşık 1 saat bekletin. Beklemiş anasonlu suyu bir kaba alın.

Domatesleri yıkayıp saplarını çıkarmadan üst kısımlarından kapak kesin.

Diabet hastaları için Doktor Gülseren Ünsün'ün kitabından haşlama tavuk tarifi..

1 Kg un, 2 çay kaşığı karbonat, tuz ve suyu derin bir kabın içinde yoğurup hamur haline getirin. Hamurdan küçük bezeler koparıp, oklavayla açın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri