Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Diyet kabak tatlısı
Diyet kabak tatlısı
Pratik Diyet kabak tatlısı Tarifi

Malzemeler: 2 kişilik
2 dilim tatlı bal kabağı
1.5 çorba kaşığı toz şeklinde tatlandırıcı (veya 10-12 adet tablet şeklindeki tatlandırıcı)
4-5 adet karanfil
3-4 ceviz içi

Hazırlanışı: İnce kavun dilimi şeklinde kabaklarının kabuklarını soyun. Varsa yeşil kısımlarını da kesip çıkarın ve kabukları 2-3 parmak eninde dilimleyin. Orta boy bir çelik tencerenin içine dilimlenmiş kabukları koyup üzerine toz şeklinde düşük kalorili tatlandırıcıyı serpiştirin. Ya da tablet şeklindeki tatlandırıcılardan ekleyin. Karanfilleri de katıp, 1 bardak suyu da kabakların üzerine gezdirin ve kısık ateşin üzerine tencereyi oturtun. Kabakları yaklaşık 30 dakika kapağı kapalı olarak pişirin. Tencerenin kapağını açıp 10 dakika da üzerleri açık olarak pişirin. Kabakları iyice yumuşayınca ocaktan alın ve tenceresinde soğumasını bekleyin. Servis yaparken cevizlerle süsleyin.


İnce kavun dilimi şeklinde kabaklarının kabuklarını soyun. Varsa yeşil kısımlarını da kesip çıkarın ve kabukları 2-3 parmak eninde dilimleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kepekli un karışımını geniş bir yoğurma kabına koyun. Üzerine tuzu ekleyip karıştırın. Toz mayayı da serpiştirdikten sonra elinizle tekrar karıştırın.

Yaş maya kullanıyorsanız mayayı ılık suda eritin. Unları ve tuzu karıştırıp ortasını havuz gibi açın. eriyen mayayı bu havuza dökün.

Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın. Domatesi, kabuğunu soyup çekirdeklerini temizledikten sonra iri zar biçimi doğrayın.

Kayısıların alt kısımlarında çarpı biçiminde ince yarıklar açıp kaynar suya atın. Hemen soğuk suya çıkarıp süzün, kabuklarını soyun. Yarıya bölün ve çekirdeklerini çıkarın.

Et ve pilavdan vazgeçmeyenler için pratik bir tarif. Evde kolayca yapabilir, şık bir sunum hazırlayabilirsiniz.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri