Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Diyet kabak tatlısı
Diyet kabak tatlısı
Pratik Diyet kabak tatlısı Tarifi

Malzemeler: 2 kişilik
2 dilim tatlı bal kabağı
1.5 çorba kaşığı toz şeklinde tatlandırıcı (veya 10-12 adet tablet şeklindeki tatlandırıcı)
4-5 adet karanfil
3-4 ceviz içi

Hazırlanışı: İnce kavun dilimi şeklinde kabaklarının kabuklarını soyun. Varsa yeşil kısımlarını da kesip çıkarın ve kabukları 2-3 parmak eninde dilimleyin. Orta boy bir çelik tencerenin içine dilimlenmiş kabukları koyup üzerine toz şeklinde düşük kalorili tatlandırıcıyı serpiştirin. Ya da tablet şeklindeki tatlandırıcılardan ekleyin. Karanfilleri de katıp, 1 bardak suyu da kabakların üzerine gezdirin ve kısık ateşin üzerine tencereyi oturtun. Kabakları yaklaşık 30 dakika kapağı kapalı olarak pişirin. Tencerenin kapağını açıp 10 dakika da üzerleri açık olarak pişirin. Kabakları iyice yumuşayınca ocaktan alın ve tenceresinde soğumasını bekleyin. Servis yaparken cevizlerle süsleyin.


İnce kavun dilimi şeklinde kabaklarının kabuklarını soyun. Varsa yeşil kısımlarını da kesip çıkarın ve kabukları 2-3 parmak eninde dilimleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patatesleri yıkayıp tuzlu suda kabuklarıyla birlikte haşlayın. Soğuduktan sonra kabuklarını soyup püre haline getirin ve kenara alın.

Süt, tozşeker, irmik ve yumurtayı çırpma teli ile çırpın. Ocağa oturtarak çırpmaya devam edin.

Yağı, unu ve parçalara ayırdığınız mayayı bir el mikseri ile iyice karıştırın. Daha sonra elinizin de yardımı ile yumuşak bir hamur oluşturun.

Süt, su, tozşeker, nişasta ve unu bir tencereye alın. Bir çırpıcı ile iyice çırpın.

Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Üzerine sıvıyağ gezdirip harmanladıktan sonra kenara alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri