Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Cevizli muz tatlısı
Cevizli muz tatlısı
Pratik Cevizli muz tatlısı Tarifi

Ceviz, hindistancevizi ve yerfıstığı Omega-3 ve Omega-6 yağ asitlerini içeriyor. Cevizli muz tatlısı, hafif kalorili olmasına karşın çok yararlı maddeler içeriyor.

Hazırlama süresi: 15 dk
Pişme süresi: 5 dk

Malzemeler: (4 kişilik)
4 muz
1 çay kaşığı vanilya
15 gr tereyağı
12 kedidili bisküvi
3 çorba kaşığı esmer şeker
2 çorba kaşığı limon suyu
3 çorba kaşığı ince çekilmiş ceviz
1 çay kaşığı rendelenmiş hindistancevizi
1 çorba kaşığı iri çekilmiş yerfıstığı

Hazırlanışı: Kedidili bisküvileri bir kaba ufalayın. Muzları soyup uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Fırın kalıbını 1 kaşık tereyağı ile yağlayın. Soyulmuş muzları kalıba dizin. Şeker, limon suyu, vanilya ve rendelenmiş hindistancevizini ayrı bir kapta karıştırıp muzların üzerine yayın. Kalan tereyağını bir tavada kızdırıp bisküvi ve cevizi kavurun. Ateşten alıp muzların üzerine serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırına verip 5 dakika pişirin. Üzerine yerfıstığı serpip tatlıyı sıcak ya da ılık olarak servis yapın.

Kaynak: Lezzet


Ceviz, hindistancevizi ve yerfıstığı Omega-3 ve Omega-6 yağ asitlerini içeriyor. Cevizli muz tatlısı, hafif kalorili olmasına karşın çok yararlı maddeler içeriyor.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Lahanayı çok ince şeritler halinde doğrayın. Lahanayı tuzlu suda 20 dakika kadar haşlayıp suyunu süzün.

Pizza Venti'nin spesiyallerinden lezzetli mi lezzetli bir tarif... İlter Kanat'ın Venti Venti dediği bu pizzaya bayılacaksınız...

Çilekleri yıkayıp temizledikten sonra blenderden geçirin. Shaker’a aktarıp üzerine süt ve çilekli dondurmayı ilave edin.

Soğanları kıyıp, yarım su bardağı zeytinyağında pembeleşene dek kavurun. Yıkanmış pirince su ekleyip ocağa oturtun.

Enginarları, ortalarındaki tüylü kısmı tamamen alınıp atılacak şekilde ayıklayın. Kenarlarındaki çok sert yaprakları kopartıp atın, daha taze olan iç taraftakiler uçları koparılarak ortaları havuz şeklinde olmalı.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri