Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Bakla suflesi
Bakla suflesi
Pratik Bakla suflesi Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
500 gram taze bakla
2 adet orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
3 çorba kaşığı sıvıyağ
sosu için: 3 adet yumurta
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı kepek (veya kepekli un ya da çavdarlı un karışımı)
1 su bardağı yoğurt (kaymaksız ve az yağlı)
3 çorba kaşığı rendelenmiş taze kaşar (veya dil peyniri)

Hazırlanışı: Yıkanmış baklalın uç kısımlarını kesip ayıkladıktan sonra 2 cm boyunda doğrayın. Orta boy bir tencerenin içine doğranmış baklaları koyun. Üzerine yemeklik çok ince dilimlenmiş soğanlarla beraber ortadan ikiye bölünmüş sarımsakları ilave edin. Tuzunu serpiştirip orta ısılı ateşin üzerine oturtun. Yemek kaynamaya başlayınca 2 bardak sıcak suyu üzerine ekleyip kapağını kapatın. Ateşin altını kısın ve yemeği kısık ateşte 30 dakika kadar pişirip, ocaktan alın. Ilınması için bir kenarda bekletin. Öte yandan sufle sosu için, derin bir kabın içinde yumurtaları kırın. Un ve kepekle beraber yoğurdu da üzerine ilave edin. Sonra da tel bir çırpıcı ve kenarları yüksek bir kabın içine aktarın. Üzerine hazırladığınız sufle sosunu boşaltın ve karıştırın. Fırını 175 derece alt-üst konuma ayarlayıp 5 dakika önceden ısıtın. Bakla suflesini 25-30 dakika pişirin.çıkarın ve sıcak olarak servise sunun.


Yıkanmış baklalın uç kısımlarını kesip ayıkladıktan sonra 2 cm boyunda doğrayın. Orta boy bir tencerenin içine doğranmış baklaları koyun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Elmaların kabuklarını soyun. Üzerlerinden kapak kesip kenara ayırın. Elmaların çekirdek yataklarını çıkarıp tencereye alın.

Lahana yapraklarını yıkayalım. İnce şeritler halinde doğrayalım. Şeritler uzunsa ikiye keselim. Tencerede tereyağını eritelim.

Soğanı yarım halkalar şeklinde dilimleyin. Sebzeleri küçük küçük doğrayın. Soğan ve sebzeleri zeytinyağında kavurun.

Oktay Usta'dan ay çöreği tarifi

Haşlanmış pirinci geniş bir salata kabına koyup tüm malzemeyi özenle doğrayıp pirinçle karıştırın. Daha sonra domates ve zeytinle süsleyip, servis yapın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri