Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Ayva tatlısı
Ayva tatlısı
Pratik Ayva tatlısı Tarifi

Malzemeler: 2 kişilik
2 adet ayva
3 çay bardağı su
3 adet karanfil
4 adet suni tatlandırıcı
üzerine: hindistancevizi ve ceviz içi

Hazırlanışı: Ayvaların kabuklarını soyup ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkartın. Düdüklü tencereye çekirdekleriyle birlikte ayvaları aktarın. Üzerine 2 çay bardağı su ve karanfil ilave edin. 15-20 dakika pişirin. Bu arada 1 çay bardağı suda tatlandırıcıları iyice eritin ve ayvaların üzerine dökün. Kapağı kapalı olarak 5 dakika daha pişirin ve soğutun. Soğuyan ayvaları kaşık yardımıyla ezip servis tabağına alın. Üzerini hindistancevizi ve ceviz içiyle süsleyip servis yapın.


Ayvaların kabuklarını soyup ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkartın. Düdüklü tencereye çekirdekleriyle birlikte ayvaları aktarın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yarım kg baklayı ayıklayıp, kararmaması için tuzlu ve limonlu suda dinlendirin. 5-6 dal taze sarımsağı doğrayın.

Ispanağı yıkayıp irice doğrayın. Tencereye aldığınız 3 çorba kaşığı zeytinyağında dolmalık fıstıkları pembeleşene kadar kavurun.

Pirinci 20 dakika sıcak suda bekletip, süzün. Tereyağı ve zeytinyağını karıştırıp, tencerede kızdırın.

Bir kabın içinde 1 su bardağı tozşeker ve yumurtaları özleşene kadar çırpın.

Yumurta, un, süt, sıvıyağ ve tuzu iyice çırpın. Karışımdan bir kepçe alarak yapışmaz yüzeyli bir tavada arkalı önlü pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri