Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Ayva tatlısı
Ayva tatlısı
Pratik Ayva tatlısı Tarifi

Malzemeler: 2 kişilik
2 adet ayva
3 çay bardağı su
3 adet karanfil
4 adet suni tatlandırıcı
üzerine: hindistancevizi ve ceviz içi

Hazırlanışı: Ayvaların kabuklarını soyup ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkartın. Düdüklü tencereye çekirdekleriyle birlikte ayvaları aktarın. Üzerine 2 çay bardağı su ve karanfil ilave edin. 15-20 dakika pişirin. Bu arada 1 çay bardağı suda tatlandırıcıları iyice eritin ve ayvaların üzerine dökün. Kapağı kapalı olarak 5 dakika daha pişirin ve soğutun. Soğuyan ayvaları kaşık yardımıyla ezip servis tabağına alın. Üzerini hindistancevizi ve ceviz içiyle süsleyip servis yapın.


Ayvaların kabuklarını soyup ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkartın. Düdüklü tencereye çekirdekleriyle birlikte ayvaları aktarın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Rus mutfağından örnekler sunmak isteyenler için Rejans'ın usta aşçısı Server Mersin'den bir Rus klasiği...

Zerde, Konya yöresine ait bir tatlı. Yapımı da oldukça basit. Çırağan Palace Kempinski Hotel'in pasta şeflerinden Harun Gümüş, safranlı bir Zerde tarifi verdi.

Piyazlık doğranmış soğanı, zeytinyağında soteleyin. Pirinci ilave ederek 10 dakika orta ateşte kavurun.

Enginarları, ortalarındaki tüylü kısmı tamamen alınıp atılacak şekilde ayıklayın. Kenarlarındaki çok sert yaprakları kopartıp atın, daha taze olan iç taraftakiler uçları koparılarak ortaları havuz şeklinde olmalı.

Öncelikle çilekli jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Yıkanmış ve ayıklanmış çileği küp şeklinde doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri