Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Çoban salatalı kekikli pirzola
Çoban salatalı kekikli pirzola
Pratik Çoban salatalı kekikli pirzola Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
4 adet kuzu pirzola (yağları iyice temizlenmiş)
1 çorba kaşığı kuru kekik (dağ kekiği, zahter gibi değişik kekikler de kullanabilirsiniz)
1 çay kaşığı tuz, karabiber
2 çorba kaşığı sıvıyağ
çoban salata için: 3 adet orta boy domates
2 adet orta boy kuru soğan
3 adet yeşil sivri biber
1 demet ince doğranmış maydanoz
1 adet limon suyu
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
varsa ½ su bardağı haşlanmış kuru fasulye

Hazırlanışı: Pirzolaları geniş bir tabağa dizip, her iki taraflarına da tuz ve karabiber serpiştirip, kekiği ekleyin. Sonra da üzerlerine sıvıyağ gezdirip, 15-20 dakika bekletin. Sonra ızgarada önlü arkalı dörder dakika kızartıp alın. Öte yandan çoban salata için soğanları soyup önce ortadan ikiye bölün. Sonra da çok ince ince yarım ay şeklinde dilimleyin. Derin bir kabın içine aktarıp, üzerine 1 çay kaşığı tuz ekleyip bastırarak ovun. İçine su katıp, elinizle sıkarak suyunu süzdürüp bir kenarda bekletin. Domateslerin kabuklarını soyup tavla zarından biraz daha irice doğrayın. Yeşil sivri biberlerin çekirdeklerini çıkarıp, ince halkalar şeklinde dilimleyin. Sonra da haşladığınız tüm bu malzemeleri derin bir cam ya da porselen kasenin içinde karıştırın. Varsa haşlanmış kuru fasulyeyi de ilave edin. Öte yandan ufak bir kapta limon suyu, zeytinyağı ve tuzu çatalla iyice çırparak hazırlayın. Salatanın üzerine gezdirip, karıştırın. İnce kıyılmış maydanozlarla süsleyerek servise sunun. Çoban salatayı hemen yemek öncesinde hazırlayın. İçine asla salatalık katmayın.


Pirzolaları geniş bir tabağa dizip, her iki taraflarına da tuz ve karabiber serpiştirip, kekiği ekleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yemekevi.tv'de sofraların vazgeçilmezi bir çorba tarifi. The Marmara Pera'nın mutfak şefi Abdullah Yanık'ın yaptığı brokoli çorbasını çok beğeneceksiniz.

Mayalı Hamuru hazırlayıp üzerini temiz bir bezle örtün. 20-25 dakika sıcak bir ortamda dinlendirin.

Meyvaları temizleyip yıkadıktan sonra 1,5 saat haşlayın. Haşladığınız kuşburnunu ılındıktan sonra süzgeçten geçirin.

Kebaplarıyla meşhur Antep'in kazan kebabı da tadılması gereken yemeklerden biri...

Çekirdekleri çıkarılmış kayısıları şeker ve portakal çiçeği esansı karışımı içinde 12 saat bekletin. Ertesi gün harlı ateşe koyup, kaynayınca ateşi kısın ve 10 dakika kaynatın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri