Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Yulaflı kurabiye
Yulaflı kurabiye
Pratik Yulaflı kurabiye Tarifi

Her dilimde: 90 Kkal
Malzemeler: 12 dilim

1 parmak az doldurulmuş 1 su bardağı (175 gr) yulaf unu
¼ su bardağı (50 gr) kepekli un
½ çay kaşığı karbonat
½ çay kaşığı tuz
¼ su bardağı (50 ml) süt
2 yemek kaşığı sıvıyağ

Hazırlanışı: Fırın 180 derece kızdırılır. Tepsi yağlanır. Unlar ve karbonat bir kaba elenir. Tuz serpilir. Ortası çukurlaştırılır ve süt ile yağ dökülür. İyice karıştırılır düzgün bir hamur oluncaya ve yumuşayıncaya kadar yoğrulur. önce ikiye sonra da her parça altıya bölünür. Her bir parça 10 cm çapında kurabiyeler haline getirilip tepsiye aralıklarla dizilir. Fırına sürülür. 15 dakika pişirilir. Çıkarılarak 2 dakika daha tepside bırakılır. Sonra bir servis tabağına alınır soğutularak servis yapılır.

Not: Değişik karışımlar da hazırlanabilir.
Peynirli kraker: Hamurun içine 4 yemek kaşığı ufalanmış tulum peyniri ve biraz kıyılmış dereotu konabilir 
Soğanlı kraker: Bir soğan ince kıyılıp biraz süt ve yağ karışımı ile hamurun üzerine sürülebilir.
Baharatlı kraker: Hamura çeşitli baharatlar eklenir.

Kaynak: Şeker Hastaları İçin Yemek Kitabı, Dr. Gülseren Ünsün, İnkılap Kitabevi, 2003 İstanbul


Fırın 180 derece kızdırılır. Tepsi yağlanır. Unlar ve karbonat bir kaba elenir. Tuz serpilir. Ortası çukurlaştırılır ve süt ile yağ dökülür.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tencereye suyu alın. Tuz ve 1-2 damla sıvıyağ koyup kaynatın. Kaynayan suya erişteyi atın.

Közlenmiş biberle yapılabilecek güzel ve lezzetli bir dolma. Ustasının al biber rulosu dediği bu yemeği Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un aşçısı Alaaddin Kızılca anlattı.

Kıymayı bir kaba alın. Rendelenmiş soğan, kıyılmış sarmısak, yumurta, ekmek içi, kimyon, tuz, karabiber ile yoğurun. Ceviz büyüklüğünde yuvarlak köfteler hazırlayarak teflon tavada her tarafını kızartın.

Tavuk etini ve sebzeleri küçük küçük doğrayın. Zeytinyağında biraz kavurun. Üzerine sıcak su ekleyip ağzı kapalı, kısık ateşte 10 dk pişirin.

Karıştırma kabımızın içerisine unu döküyoruz. Ortasını havuz şeklinde açıyoruz.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri