Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Yulaflı kurabiye
Yulaflı kurabiye
Pratik Yulaflı kurabiye Tarifi

Her dilimde: 90 Kkal
Malzemeler: 12 dilim

1 parmak az doldurulmuş 1 su bardağı (175 gr) yulaf unu
¼ su bardağı (50 gr) kepekli un
½ çay kaşığı karbonat
½ çay kaşığı tuz
¼ su bardağı (50 ml) süt
2 yemek kaşığı sıvıyağ

Hazırlanışı: Fırın 180 derece kızdırılır. Tepsi yağlanır. Unlar ve karbonat bir kaba elenir. Tuz serpilir. Ortası çukurlaştırılır ve süt ile yağ dökülür. İyice karıştırılır düzgün bir hamur oluncaya ve yumuşayıncaya kadar yoğrulur. önce ikiye sonra da her parça altıya bölünür. Her bir parça 10 cm çapında kurabiyeler haline getirilip tepsiye aralıklarla dizilir. Fırına sürülür. 15 dakika pişirilir. Çıkarılarak 2 dakika daha tepside bırakılır. Sonra bir servis tabağına alınır soğutularak servis yapılır.

Not: Değişik karışımlar da hazırlanabilir.
Peynirli kraker: Hamurun içine 4 yemek kaşığı ufalanmış tulum peyniri ve biraz kıyılmış dereotu konabilir 
Soğanlı kraker: Bir soğan ince kıyılıp biraz süt ve yağ karışımı ile hamurun üzerine sürülebilir.
Baharatlı kraker: Hamura çeşitli baharatlar eklenir.

Kaynak: Şeker Hastaları İçin Yemek Kitabı, Dr. Gülseren Ünsün, İnkılap Kitabevi, 2003 İstanbul


Fırın 180 derece kızdırılır. Tepsi yağlanır. Unlar ve karbonat bir kaba elenir. Tuz serpilir. Ortası çukurlaştırılır ve süt ile yağ dökülür.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Makarnayı tuzlu suda bütün olarak haşlayın ve süzün. Tencereye 3 çorba kaşığı yağı alıp, eritin.

Patatesleri kabuğu ile yıkayıp haşlayın. Soyduktan sonra soğutup rendeleyin. Yumurtaları, tuzu, karabiberi ve nişastayı patateslere ekleyip hafifçe yoğurun. Yumurta büyüklüğünde parçalar koparın.

Evde hazır tavuk suyunuz, yoksa bunun yerine et suyu tabletleri de kullanabilirsiniz. Tabletleri paketin üzerindeki tarife göre 0.750 lt tavuk suyu elde edebilecek biçimde hazırlayın.

Süt, tozşeker ve tuzu birlikte kaynatın. Ayrı bir kapta 1 bardak suya nişasta ve pirinç ununu katıp iyice çırpın.

Yumurta ve tozşekeri birlikte çırpın. Margarin, sıvıyağ, bal, 1 su bardağı süt, kakao ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri