Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Yel değirmeni kurabiyesi
Yel değirmeni kurabiyesi
Pratik Yel değirmeni kurabiyesi Tarifi

Her kurabiyede: 174 Kkal
Malzemeler: 9 kurabiye

200 gr kurutulmuş meyveler
¾ su bardağı (150 ml) şeker katılmamış elma suyu
1+1/2 su bardağı (300 gr) hazır beyaz ekmek hamuru
hamuru açmak için biraz un
1 çay kaşığı tarçın

Hazırlanışı: Doğranmış kuru meyveler bir küçük tencerede elma suyu ile kaynatılır. Ateş kısılıp, 10 dakika daha pişirmeye bırakılır. Bu arada karıştırma işlemi unutulmamalıdır. Aksi halde dibini tutar. Tencere ateşten alınıp soğumaya bırakılır. Tepsi yağlanır. Hamur, elastik bir hal alıncaya kadar iyice yoğrulur. Un serpilmiş bir zeminde dikdörtgen şekilde açılır (23-25 cm). kuru meyve karışımına tarçın serpilir. Meyveli karışım hamurun üzerine sürülür. Hamur, rulo şeklinde sarılıp uç kısmı ıslatılarak yapıştırılır. rulo keskin bir bıçakla 9 dilime ayrılır. Tepsiye aralıklarla yerleştirilir. Bu arada fırın 220 derecede ısıtılır. Tepsi fırına sürülüp 20-30 dakika kızarıncaya kadar pişirilir. Dışarıya çıkarılıp  15 dakika soğumaya bırakılır. Ilık servis yapılır.

Kaynak: Şeker Hastaları İçin Yemek Kitabı, Dr. Gülseren Ünsün, İnkılap Kitabevi, 2003 İstanbul


Doğranmış kuru meyveler bir küçük tencerede elma suyu ile kaynatılır. Ateş kısılıp, 10 dakika daha pişirmeye bırakılır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Akşamdan ıslattığınız barbunyayı haşlayıp süzün. Diğer taraftan patatesleri soyup, yatay olarak kullanacak şekilde üst kısmını kesin.

Öncelikle tereyağı ve pudraşekerini iyice çırpıyoruz. 1 yumurta sarısını ilave ediyoruz ve kakaoyu da.

Tereyağı ve şekeri iyice çırpıyoruz. Ardından yumurta, pekmez ve diğer malzemeleri de ilave ediyoruz.

Buğdayı ayıkladıktan sonra bol su ile yıkayın. Üzerine çıkacak kadar soğuk su koyup, tavuk bulyon ilave ederek yarım saat haşlayın.

Ön hazırlık olarak pilicin göğüs kısmındaki derileri alıp, atın. Göğüs etini iri kuşbaşı doğrayın. Soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın. Sarmısağı ayıklayıp, ince kıyın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri