Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Yel değirmeni kurabiyesi
Yel değirmeni kurabiyesi
Pratik Yel değirmeni kurabiyesi Tarifi

Her kurabiyede: 174 Kkal
Malzemeler: 9 kurabiye

200 gr kurutulmuş meyveler
¾ su bardağı (150 ml) şeker katılmamış elma suyu
1+1/2 su bardağı (300 gr) hazır beyaz ekmek hamuru
hamuru açmak için biraz un
1 çay kaşığı tarçın

Hazırlanışı: Doğranmış kuru meyveler bir küçük tencerede elma suyu ile kaynatılır. Ateş kısılıp, 10 dakika daha pişirmeye bırakılır. Bu arada karıştırma işlemi unutulmamalıdır. Aksi halde dibini tutar. Tencere ateşten alınıp soğumaya bırakılır. Tepsi yağlanır. Hamur, elastik bir hal alıncaya kadar iyice yoğrulur. Un serpilmiş bir zeminde dikdörtgen şekilde açılır (23-25 cm). kuru meyve karışımına tarçın serpilir. Meyveli karışım hamurun üzerine sürülür. Hamur, rulo şeklinde sarılıp uç kısmı ıslatılarak yapıştırılır. rulo keskin bir bıçakla 9 dilime ayrılır. Tepsiye aralıklarla yerleştirilir. Bu arada fırın 220 derecede ısıtılır. Tepsi fırına sürülüp 20-30 dakika kızarıncaya kadar pişirilir. Dışarıya çıkarılıp  15 dakika soğumaya bırakılır. Ilık servis yapılır.

Kaynak: Şeker Hastaları İçin Yemek Kitabı, Dr. Gülseren Ünsün, İnkılap Kitabevi, 2003 İstanbul


Doğranmış kuru meyveler bir küçük tencerede elma suyu ile kaynatılır. Ateş kısılıp, 10 dakika daha pişirmeye bırakılır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Unu derin bir kaseye alıp, ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, tuz ve suyu ilave edin. Sert bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Yarım kg sütü tencereye boşaltın. İçine 1 adet yumurtanın sarısını, 3 çorba kaşığı tozşeker ve 2 çorba kaşığı un ilave ederek çırpma teli ile muhallebi kıvamına gelene kadar çırparak pişirin.

Osman Salkım'dan lezzetli bir balık yemeği tarifi

Tart hamuru için oda sıcaklığında beklemiş margarin, sıvıyağ, yoğurt, yumurta akı ve tuzu bir kaba alıp karıştırın.

Kuşbaşı kesilmiş kuzu eti, yemeklik doğranmış soğan ve zeytinyağını bir tencereye koyun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri