Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Yalancı işkembe çorbası
Yalancı işkembe çorbası
Pratik Yalancı işkembe çorbası Tarifi

Her porsiyonda 289 Kkal
Malzemeler: 4 kişilik

600 ml et suyu
100 gram haşlanmış et
½ çay fincanı un
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yumurta
½ limon suyu
sirke, 2-3 diş sarımsak
tuz, karabiber, kırmızı biber

Hazırlanışı: 1 yemek kaşığı un bir kenara ayrılıp kalanı 1 yemek kaşığı sıvıyağ ile bir tencerede hafifçe döndürülür ve azar azar et suyu eklenir. Haşlanmış et küçük küçük doğranıp çorbaya katılır. Tuz ve karabiber eklenip hafif ateşte karıştırılarak pişirilir. Çorba hafif koyulaşıp kaynamaya başlayınca ateşten indirilir. Bir kapta yumurta, limon suyu ve 1 yemek kaşığı un çırpılıp içine bir kepçe çorba dökülerek karıştırılır. Sonra tencereye ilave edilir. Bir küçük tavada 1 yemek kaşığı yağ ile kırmızı biber kızdırılır. Çorba tabaklara alındıktan sonra kırmızı biberli yağ üzerinde gezdirilir. Sarımsaklı sirke dökülerek servis yapılır.

Kaynak: Şeker Hastaları İçin Yemek Kitabı, Dr. Gülseren Ünsün, İnkılap Kitabevi, 2003 İstanbul


 


Diabet hastaları için işkembe çorbası tarifi

Son Aranan Yemek Tarifleri

Crowne Plaza Hotel'in genç aşçısı Tolga Türkoğlu'nun yaptığı salata Fransız mutfağına özel, vejetaryenler tarafından çok beğenilen bir başlangıç...

Pazı yapraklarını yıkayıp süzün ve ıri iri kıyın. Soğanı ince doğrayıp teflon tavada biraz çevirin.

Bulguru yıkayıp süzün. Margarini tencerede eritip bulguru ilave ederek 3-4 dakika kavurun. Sıcak et suyu ve tuz ekleyip bir taşım kaynatın.

Mantarları ve soğanı çok ince doğrayın. Teflon tavada sote edin. Ayrı bir kapta margarini eritin. 2 Çorba kaşığı unu kavurun. Yarım su bardağı süt ve et suyu tabletini ilave edin.

Elif Kılıç'tan yaz aylarında da keyifle yenilebilecek pratik bir tatlı. Evde bulunan malzemelrle kolayca yapabileceğiniz bisküvili soğuk pastayı mutlaka deneyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri