Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Tonbalığı ezmesi
Tonbalığı ezmesi
Pratik Tonbalığı ezmesi Tarifi

Her porsiyonda 460 Kkal
Malzemeler: 4 kişilik

1 kutu (yaklaşık 200 gr yağsız) tonbalığı konservesi
1 küçük soğan veya 1 diş sarımsak
½ limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
250 gram krempeynir
2 yemek kaşığı maydanoz
tuz, taze çekilmiş karabiber
zeytin, limon dilimleri
içi boşaltılmış domates veya limon

Hazırlanışı: Ton balığı konservesinin suyu iyice süzülür. Küçük doğranmış soğan veya ezilmiş sarımsak, limon kabuğu, tuz, karabiber, limon suyu ve krempeynir eklenip iyice karıştırılır. İçi boşaltılmış domates veya limon içine bu karışım paylaştırılır. Üzeri maydanoz ve zeytin ile süslenip servis yapılır.
Not: Bu karışımı kaselerde servis yapabileceğiniz  gibi portakal veya greyfurt kabuklarında ya da tost ekmeğine sürerek de sunabilirsiniz.


Son Aranan Yemek Tarifleri

Bulguru ince delikli bir süzgece aktarıp üzerine sıcak su gezdirin. Suyu süzdükten sonra başka bir kaba aktarıp üzerine çok az su gezdirin.

Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için tozşeker ve suyu bir tencereye alıp kaynatın.

Milföy hamurlarını oda sıcaklığında yumuşayana kadar bekletin. Kenarları yarım santim birbirlerinin üstüne gelecek şekilde düz bir zemine yerleştirin.

Soğan ve sarımsağı yağda kavuralım. Tavuk kıymasını ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.

Hazır pasta kekinin bir parçasını ılık şekerli su ile ıslatın. Çikolatayı benmari usulü eritip, içine margarini ekleyin ve karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri