Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Tonbalığı ezmesi
Tonbalığı ezmesi
Pratik Tonbalığı ezmesi Tarifi

Her porsiyonda 460 Kkal
Malzemeler: 4 kişilik

1 kutu (yaklaşık 200 gr yağsız) tonbalığı konservesi
1 küçük soğan veya 1 diş sarımsak
½ limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
250 gram krempeynir
2 yemek kaşığı maydanoz
tuz, taze çekilmiş karabiber
zeytin, limon dilimleri
içi boşaltılmış domates veya limon

Hazırlanışı: Ton balığı konservesinin suyu iyice süzülür. Küçük doğranmış soğan veya ezilmiş sarımsak, limon kabuğu, tuz, karabiber, limon suyu ve krempeynir eklenip iyice karıştırılır. İçi boşaltılmış domates veya limon içine bu karışım paylaştırılır. Üzeri maydanoz ve zeytin ile süslenip servis yapılır.
Not: Bu karışımı kaselerde servis yapabileceğiniz  gibi portakal veya greyfurt kabuklarında ya da tost ekmeğine sürerek de sunabilirsiniz.


Son Aranan Yemek Tarifleri

Kış aylarının vazgeçilmez içeceği olan salep'i hazırlamak çok basit.

Tereyağı ve elenmiş unu parmak uçlarınızla birbirine yedirin. Diğer malzemeleri ekleyip hamur kıvamına gelene kadar yoğurun.

Önce 1 çorba kaşığı anasonu bir buçuk kahve fincanı kaynamış suda yaklaşık 1 saat bekletin. Beklemiş anasonlu suyu bir kaba alın.

İrmik, süt ve şekeri tencereye koyup karıştırın. Tereyağını ilave edip sürekli karıştırarak kaynamaya bırakın.

Yemekevi.tv'nin en genç aşçısından çok lezzetli bir tatlı. 16 yaşındaki stajyer aşçı Kadriye Yorulmaz'ın tarifine bayılacaksınız...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri