Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Tonbalığı ezmesi
Tonbalığı ezmesi
Pratik Tonbalığı ezmesi Tarifi

Her porsiyonda 460 Kkal
Malzemeler: 4 kişilik

1 kutu (yaklaşık 200 gr yağsız) tonbalığı konservesi
1 küçük soğan veya 1 diş sarımsak
½ limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
250 gram krempeynir
2 yemek kaşığı maydanoz
tuz, taze çekilmiş karabiber
zeytin, limon dilimleri
içi boşaltılmış domates veya limon

Hazırlanışı: Ton balığı konservesinin suyu iyice süzülür. Küçük doğranmış soğan veya ezilmiş sarımsak, limon kabuğu, tuz, karabiber, limon suyu ve krempeynir eklenip iyice karıştırılır. İçi boşaltılmış domates veya limon içine bu karışım paylaştırılır. Üzeri maydanoz ve zeytin ile süslenip servis yapılır.
Not: Bu karışımı kaselerde servis yapabileceğiniz  gibi portakal veya greyfurt kabuklarında ya da tost ekmeğine sürerek de sunabilirsiniz.


Son Aranan Yemek Tarifleri

900 gramlık bir kek kalıbı yağlı kağıtla döşeyip kaplanır. Fırın 180 derecede ısıtılır. Un ve margarin bir kaseye konup üzerine tarçın serpilir.

Bulguru tencereye alın. Üzerini kapatacak şekilde ılık su ilave edip, bekletin. 45 dakika sonra, suyunu süzün.

Soğanları temizleyip piyazlık doğrayın.Yağı tencerede kızdırıp, soğan ve fıstığı ilave ederek pembeleşene kadar kavurun. Pirinci yıkayıp süzün.

Domatesleri iri parçalar halinde kesip blendere alın.

Eskişehir'in vazgeçilmez hamurişlerinden biri. Sabah kahvaltılarına ve çay keyfine keyif katıyor.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri