Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Taze uskumru buğulama
Taze uskumru buğulama
Pratik Taze uskumru buğulama Tarifi

Şeker hastaları için Dr. Gülseren Ünsün'ün taze uskumru buğulama tarifi..

Her porsiyonda 294 Kkal
Malzemeler: 4 kişilik
4 adet uskumru veya orta boy bir balık
1 dilimlenmiş limon
1 limon suyu
tu, karabiber
4 yemek kaşığı maydanoz
4 çay kaşığı tereyağı
1 çay bardağı su

Hazırlanışı: Bir tepsiye  balıklar konur. Tuz, karabiber serpilir. Balıkların karnına kıyılmış maydanoz ve limon dilimleri konur. Balıkların üzerine tereyağ parçaları konarak limon suyu ve su dökülür. 200 derece fırında 20 dakika pişirilir. Balıkların üzerine kurumaması için arada kaşıkla balık suyu balıkların üzerine dökülür. Fırından çıkarılarak sıcak servis yapılır.

Kaynak: Şeker Hastaları İçin Yemek Kitabı, Dr. Gülseren Ünsün, İnkılap Kitabevi, 2003 İstanbul


 


Şeker hastaları için Dr. Gülseren Ünsün'ün taze uskumru buğulama tarifi..

Son Aranan Yemek Tarifleri

Un, bir tatlı kaşığı tuz, yumurta ve sütü iyice karıştırarak pürüzsüz bir krep hamuru hazırlayın.

Göbek salatayı, aldilya yapraklarını ve rokaları iyice yıkayarak ince ince doğrayın. Salatanın üzerini süslemek için bir iki dilim ayırdıktan sonra havuçları rendeleyin.

Dondurma, vanilya ve sütü shaker’a alın. İyice çalkalayıp servis bardağına aktarın.

Margarini tencereye alın. İyice eriyince üzerine yarım kg unu ilave edip, orta ateşte en az 20-25 dakika kavurun.

Kayısıların alt kısımlarında çarpı biçiminde ince yarıklar açıp kaynar suya atın. Hemen soğuk suya çıkarıp süzün, kabuklarını soyun. Yarıya bölün ve çekirdeklerini çıkarın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri