Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Taze uskumru buğulama
Taze uskumru buğulama
Pratik Taze uskumru buğulama Tarifi

Şeker hastaları için Dr. Gülseren Ünsün'ün taze uskumru buğulama tarifi..

Her porsiyonda 294 Kkal
Malzemeler: 4 kişilik
4 adet uskumru veya orta boy bir balık
1 dilimlenmiş limon
1 limon suyu
tu, karabiber
4 yemek kaşığı maydanoz
4 çay kaşığı tereyağı
1 çay bardağı su

Hazırlanışı: Bir tepsiye  balıklar konur. Tuz, karabiber serpilir. Balıkların karnına kıyılmış maydanoz ve limon dilimleri konur. Balıkların üzerine tereyağ parçaları konarak limon suyu ve su dökülür. 200 derece fırında 20 dakika pişirilir. Balıkların üzerine kurumaması için arada kaşıkla balık suyu balıkların üzerine dökülür. Fırından çıkarılarak sıcak servis yapılır.

Kaynak: Şeker Hastaları İçin Yemek Kitabı, Dr. Gülseren Ünsün, İnkılap Kitabevi, 2003 İstanbul


 


Şeker hastaları için Dr. Gülseren Ünsün'ün taze uskumru buğulama tarifi..

Son Aranan Yemek Tarifleri

Geniş bir tencereye üç parmak yüksekliğinde su doldurup kaynatın. 6 yumurtayı birer birer kepçenin içine kırın.

Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısından muhteşem bir tatlı. Ağzınızı tatlandıracak çikolatalı ılız muz rulosunu mutlaka denemelisiniz...

Bitter çikolatayı eritin. Kağıttan yapabileceğiniz bir krema sıkacağının içine doldurun. Çikolatayı 6 adet kup bardağının içine şekiller vererk sıkın.

Milföy hamurlarını yarım cm kalınlığında açın. Nemse kalıbı veya bardak ağzıyla daireler şeklinde kesin

Sarımsakları ezip bir kasede pirinç sirkesiyle karıştırın. Salatalıkları uzunlamasına incecik kesin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri