Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Taze uskumru buğulama
Taze uskumru buğulama
Pratik Taze uskumru buğulama Tarifi

Şeker hastaları için Dr. Gülseren Ünsün'ün taze uskumru buğulama tarifi..

Her porsiyonda 294 Kkal
Malzemeler: 4 kişilik
4 adet uskumru veya orta boy bir balık
1 dilimlenmiş limon
1 limon suyu
tu, karabiber
4 yemek kaşığı maydanoz
4 çay kaşığı tereyağı
1 çay bardağı su

Hazırlanışı: Bir tepsiye  balıklar konur. Tuz, karabiber serpilir. Balıkların karnına kıyılmış maydanoz ve limon dilimleri konur. Balıkların üzerine tereyağ parçaları konarak limon suyu ve su dökülür. 200 derece fırında 20 dakika pişirilir. Balıkların üzerine kurumaması için arada kaşıkla balık suyu balıkların üzerine dökülür. Fırından çıkarılarak sıcak servis yapılır.

Kaynak: Şeker Hastaları İçin Yemek Kitabı, Dr. Gülseren Ünsün, İnkılap Kitabevi, 2003 İstanbul


 


Şeker hastaları için Dr. Gülseren Ünsün'ün taze uskumru buğulama tarifi..

Son Aranan Yemek Tarifleri

Nohudu ve gendimeyi bir gece öncesinden ıslatın. Ayrı ayrı tencerelerde nohudu 3 su bardağı suda, gendimeyi 5 su bardağı suda yumuşayana kadar haşlayın.

Ispanakları yıkayıp kaynayan suda 1-2 dakika haşlayın. Süzüp elinizle sıktıktan sonra incecik kıyın ve geniş bir kaba alın.

Azzur Restaurant'ın şefi Orhan Demirok'tan sevginizi anlatabilecek çok güzel ve pratik bir tatlı tarifi... Hem görüntüsü hem tadıyla vazgeçilmez...

Toprak ya da bakır fırın kabına önce ince doğranmış sivribiber, küp şeklinde doğranmış domates ve yağı ekleyin.

Enginarları, ortalarındaki tüylü kısmı tamamen alınıp atılacak şekilde ayıklayın. Kenarlarındaki çok sert yaprakları kopartıp atın, daha taze olan iç taraftakiler uçları koparılarak ortaları havuz şeklinde olmalı.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri