Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Savarin
Savarin
Pratik Savarin Tarifi

Her porsiyonda 306 Kkal

Malzemeler: 8 kişilik
Hamuru için: 1+1/8 su bardağı (225 gr) un
½ çay kaşığı tuz
1 paket kuru maya
1+1/4 (250 ml) su bardağı süt
4 yumurta
100 gr margarin
4 yemek kaşığı konyak
2 yemek kaşığı su
3 yemek kaşığı tatlandırıcı
meyve salatası için: 250 gr çilek
100 gr çekirdeksiz üzüm
4 kivi, 4 şeftali

Hazırlanışı: Un ve tuz bir kaba elenir. Kuru maya karıştırılır. El dayanacak sıcaklıkta süt, unun ortasına açılan çukura dökülür. Eritilmiş yağ, yumurta ile çırpılır ve süte eklenir. Yoğrularak bir hamur haline getirilir. Hamur, elastik bir hal alıncaya kadar iyice yoğrulmalıdır (5 dakika veya daha fazla). 23 cm çapında derin bir halka şeklinde kalıp yağlanır. Hamur içine konur ve üzeri gevşek olarak yağlanmış bir folyo ile kapatılır. Oda sıcaklığında birkaç saat bekletilir. Fırın 200 derecede ısıtılır. Hamur fırına sürülüp 35-40 dakika altın renginde oluncaya kadar pişirilir. Fırından çıkarılıp kalıp içinde 3 dakika dinlendirilir. Daha sonra bir kek tabağına alınıp soğuması beklenir. Konyak, su ve tatlandırıcı karıştırılır. Bir şişe savarin birçok yerinden delinir. Konyaklı karışım kaşıkla dökülerek iyice yedirilir. Meyveler soyulup küçük dilimler halinde doğranır ve karıştırılır. Halkanın ortasına meyve salatası konup servis yapılır.
Not: Eğer konyak koymak istemiyorsanız meyve suyu da aynı işi görebilir. Asıl savarin rom ile yapılır. Ortaya pişmiş meyve de konabilir. Meyve çeşitleri isteğe göre değişir. İlave olarak çırpılmış krema veya dondurma ile de servis yapılabilir.

Kaynak: Şeker Hastaları İçin Yemek Kitabı, Dr. Gülseren Ünsün, İnkılap Kitabevi, 2003 İstanbul


Un ve tuz bir kaba elenir. Kuru maya karıştırılır. El dayanacak sıcaklıkta süt, unun ortasına açılan çukura dökülür.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Portakal ve ananas suyunu bir kapta karıştırın. Elmaların kabuklarını soyup dörde bölün ve çekirdekli kısımlarını temizleyin.

Tatlandırıcıları yumurtayla birlikte bir kabın içinde iyice çırparak eritin.

Tencereye bol miktarda su ve bir miktar tuz koyarak kaynatın. Lazanya yapraklarını suya atıp haşlayın.

Bademleri tereyağında soteleyin. Pirinci ilave ederek kavurun. Kesmeşeker ve tuzu ekleyin.

Patlıcanlar alacalı soyulup, üç tarafından boyuna yarılır. Ardından tuzlu suda 20 dakika bekletilir.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri