Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Sandviç keki
Sandviç keki
Pratik Sandviç keki Tarifi

Her dilimde (kayısılı): 235 Kkal
Her dilimde (çikolatalı): 263 Kkal
Malzemeler: (10 dilim)
1+3/4 su bardağı (350 gr) un
1 çay kaşığı karbonat
½ su bardağı (100 gr) margarin
12 yemek kaşığı tatlandırıcı
1 çay kaşığı vanilya
1 limonun suyu veya kabuğunun rendesi
3 yumurta
1 su bardağı (200 ml) süt
6 yemek kaşığı kayısı ezmesi veya çikolata sos

Hazırlanışı: İki tane çapı 18 cm olan kek kalıbı alınıp yağlı kağıt döşenir ve yağlanır. Fırın 180 derecede ısıtılır. Un ve karbonat karıştırılır. Margarin ve tatlandırıcı eklenip karıştırılr. Vanilya, limon kabuğu rendesi, limon suyu, yumurta ve süt eklenir. Kuvvetlice çırpılır. Koyu ve düzgün bir hamur haline getirilir. Her iki kalıba paylaştırılan hamur fırına verilerek 35-40 dakika pişirilir. Kabarıp kızarınca fırından çıkarılıp soğutulur. Soğuyan keklerden birine kayısı ezmesi veya çikolatalı sos sürülerek diğeri üzerine kapatılır. Dilimlenerek servis yapılır.

Kaynak: Şeker Hastaları İçin Yemek Kitabı, Dr. Gülseren Ünsün, İnkılap Kitabevi, 2003 İstanbul


İki tane çapı 18 cm olan kek kalıbı alınıp yağlı kağıt döşenir ve yağlanır. Fırın 180 derecede ısıtılır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Un, zeytinyağı, kekik, tuz ve suyu çukur bir kaba alıp karıştırın.

Karıştırma kabına normal unu, kepek ununu döküp her ikisini karıştırıyoruz ve ortasını havuz şeklinde açıyoruz.

Akdeniz yeşillikleri ve ıspanağı karıştırın. Turp halkaları ve narı ekleyin.

Pirinci sıcak tuzlu suda 45 dakika ıslatıp yıkayın. Süzdüğünüz pirinci, ince kıyılmış taze soğan, zeytinyağı, kuşüzümü, pulbiber, tuz, karabiber, şeker ve ince kıyılmış dereout ekleyip karıştırın.

İftar sonrası keyifle yenilebilecek hafif bir tatlı tarifi..

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri