Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Portakal muz salatası
Portakal muz salatası
Pratik Portakal muz salatası Tarifi

Her porsiyon 158 Kkal (kilokalori)
Malzemeler: 4 kişilik
2 büyük ve yumuşak greyfurt
2 portakal
2 muz
2 yemek kaşığı badem

Hazırlanışı: Greyfurt ve portakallar dilimlenip zarları soyulur. Karıştırılıp buzdolabında bekletilir. Servis yapmadan önce muz dilimleri ile karıştırılır ve üzeri bademle süslenip servis yapılır.

Kaynak: Şeker Hastaları İçin Yemek Kitabı, Dr. Gülseren Ünsün, İnkılap Kitabevi, 2003 İstanbul


Greyfurt ve portakallar dilimlenip zarları soyulur. Karıştırılıp buzdolabında bekletilir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ekmek kızartma makinesinde ekmekleri hafifçe kızartın. Mikserin doğrayıcı ucu ile ufalayıp toz haline getirin.

Buğdayı ayıklayıp yıkadıktan sonra geniş bir kaba alın. Üzerini geçecek kadar su ilave edip yumuşaması için birkaç saat bekletin.

Un, süt kreması, nuar ve tavuk etini robottan geçirin. Maydanozu temizleyip kıyın.

Tavuklar, zeytinyağı, tuz, karabiber ve yumurtadan oluşan sosta bir gün dinlenir. Parmak büyklüğünde çubuk çubuk kesildikten sonra, galeta ununa bulanıp kızgın yağda 2 dakika kızartılır.

Böbreklerin önceden hazırlanabildiği cin sote dana böbreği, yanında karışık salata ve patates sote ile servis edilebilir.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri