Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Meyveli kek
Meyveli kek
Pratik Meyveli kek Tarifi

Her dilimde: 340 Kkal
Malzemeler: 12 kişilik

1 su bardağı + 1 yemek kaşığı (225 gr) kuru üzüm
1 su bardağı +1 yemek kaşığı (225 gr) kuş üzümü
1 su bardağı +1 yemek kaşığı (225 gr) kuru kayısı
1 portakalın suyu ve rendelenmiş kabuğu
1+1/2 su bardağı taze demlenmiş çay
1 su bardağı +1 yemek kaşığı (225 gr) un
kabartma tozu
100 gr margarin
½ su bardağı (100 gr) çekilmiş badem
2 çay kaşığı karışık baharat (tarçın, yenibahar, hindistancevizi)
2 yumurta

Hazırlanışı: Meyveler, portakal kabuğu rendesi ve suyu ile bir tencerede karıştırılır. Üzerine çay dökülür, kapağı kapatılır ve orta ısıda pişirilir. İyice karıştırılarak ve kapağı açarak 5 dakika daha pişirilir. Tekrar karıştırılır ve kapağı örtülerek soğumaya bırakılır. Yuvarlak, 20 cm çapta ve derin bir kek kalıbı yağlı kağıtla döşenerek yağlanır. Fırın 160 derecede ısıtılır. Bir kasede un ve margarin parmak ucu ile ekmek ufağı görüntüsünde karıştırılır. Badem ve baharatlar eklenir. Karıştırılır ve ortasında bir çukur yapılır. Bütün meyveler ve sıvılar bir seferde buraya dökülür. Yumurtalar kırılır. Hepsi homojen bir hamur oluşuncaya kadar karıştırılır. Bu karışım kalıba konarak her tarafa eşit yerleşmesi sağlanır. 2 saat fırınlanır. Sonra bir folyo ile üstü gevşekçe örtülür. Yeniden 30 dakika fırınlanır. Daha sonra soğumaya bırakılır. Ya hemen servis yapılır veya hava geçirmeyen bir plastik folyo ile sarılıp 2-3 hafta buzdolabında saklanır.

Kaynak: Şeker Hastaları İçin Yemek Kitabı, Dr. Gülseren Ünsün, İnkılap Kitabevi, 2003 İstanbul


Meyveler, portakal kabuğu rendesi ve suyu ile bir tencerede karıştırılır. Üzerine çay dökülür, kapağı kapatılır ve orta ısıda pişirilir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Fırın kabına yağlı kağıt yayın. Elma ve armutları dilimleyip soyun ve çekirdeklerini çıkartıp fırın kabına dizin.

Patlıcanları alacalı soyup, iri küp şeklinde doğrayın. Acısının çıkması için tuzlu suda yarım saat bekletin.

Köfteleri hazırlamak için, soğanı rendeleyip bir kaba alın. Üzerine kalan malzemeyi ekleyip iyice yoğurun. Harçtan fındıktan biraz büyük parçalar koparıp minik köfteler hazırlayın.

Altınbaşak tuzlu diyet bisküvi yerine istediğiniz bir tuzlu diyet bisküvi kullanabilirsiniz. Ölçü olarak da kendi neskafe fincanınızı kullanabilirsiniz.

Kabuklarını soyduğunuz patatesleri yuvarlak ve ince dilimler halinde kestikten sonra 5 dakika suda bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri