Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Meyveli kek
Meyveli kek
Pratik Meyveli kek Tarifi

Her dilimde: 340 Kkal
Malzemeler: 12 kişilik

1 su bardağı + 1 yemek kaşığı (225 gr) kuru üzüm
1 su bardağı +1 yemek kaşığı (225 gr) kuş üzümü
1 su bardağı +1 yemek kaşığı (225 gr) kuru kayısı
1 portakalın suyu ve rendelenmiş kabuğu
1+1/2 su bardağı taze demlenmiş çay
1 su bardağı +1 yemek kaşığı (225 gr) un
kabartma tozu
100 gr margarin
½ su bardağı (100 gr) çekilmiş badem
2 çay kaşığı karışık baharat (tarçın, yenibahar, hindistancevizi)
2 yumurta

Hazırlanışı: Meyveler, portakal kabuğu rendesi ve suyu ile bir tencerede karıştırılır. Üzerine çay dökülür, kapağı kapatılır ve orta ısıda pişirilir. İyice karıştırılarak ve kapağı açarak 5 dakika daha pişirilir. Tekrar karıştırılır ve kapağı örtülerek soğumaya bırakılır. Yuvarlak, 20 cm çapta ve derin bir kek kalıbı yağlı kağıtla döşenerek yağlanır. Fırın 160 derecede ısıtılır. Bir kasede un ve margarin parmak ucu ile ekmek ufağı görüntüsünde karıştırılır. Badem ve baharatlar eklenir. Karıştırılır ve ortasında bir çukur yapılır. Bütün meyveler ve sıvılar bir seferde buraya dökülür. Yumurtalar kırılır. Hepsi homojen bir hamur oluşuncaya kadar karıştırılır. Bu karışım kalıba konarak her tarafa eşit yerleşmesi sağlanır. 2 saat fırınlanır. Sonra bir folyo ile üstü gevşekçe örtülür. Yeniden 30 dakika fırınlanır. Daha sonra soğumaya bırakılır. Ya hemen servis yapılır veya hava geçirmeyen bir plastik folyo ile sarılıp 2-3 hafta buzdolabında saklanır.

Kaynak: Şeker Hastaları İçin Yemek Kitabı, Dr. Gülseren Ünsün, İnkılap Kitabevi, 2003 İstanbul


Meyveler, portakal kabuğu rendesi ve suyu ile bir tencerede karıştırılır. Üzerine çay dökülür, kapağı kapatılır ve orta ısıda pişirilir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bamyaları yıkayın. Tepelerini külah gibi keserek, çıkarın. Bamyaları sirkeli suda 5 dakika kaynatıp, delikli kepçe ile tencereden alın.

Üzümleri taneleyin. Tülbent yardımıyla suyunu sıkıp, tencereye alın. Ayrı bir yerde nişastayı suda açıp, tozşekerle birlikte tencereye aktarın.

Tatlandırıcıları yumurtayla birlikte bir kabın içinde iyice çırparak eritin.

Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Çarliston biberin çekirdekli kısmını çıkarıp ince ince dilimleyin. Soğanı kıyın, sarımsakları ezin.

İstanbullu Rum kadınların misafirlerine sunmak için yaptığı kaşık tatlılarının içinde özel beceri gerektiren bir tatlıdır kaymaklı beyaz çevirme tatlısı…

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri