Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Meyveli bademli kremalı turta
Meyveli bademli kremalı turta
Pratik Meyveli bademli kremalı turta Tarifi

Her porsiyonda 328 Kkal
Malzemeler: 8 kişilik

Hamuru için: yarım su bardağı (100 gr) kepekli un
¼ su bardağı (50 gr) beyaz un (normal)
75 gr tereyağı veya margarin
75 gr çekilmiş badem
4 yemek kaşığı su
1 portakalın rendelenmiş kabuğu
badem kreması için: 1/8 su bardağı (25 gr) un
2 yumurta sarısı
½ yemek kaşığı vanilya
1+1/2 su bardağı (300 ml) süt
100 gr çekilmiş badem
tatlandırıcı
100 gr lor peyniri
süslemek için: 500 gr ortadan ikiye ayrılmış çilek

Hazırlanışı: Bir kaseye kepekli ve beyaz un konup karıştırılır. Tereyağı veya margarin parçalara ayrılıp konur ve parmak uçları ile birbirine yedirilir. Rendelenmiş portakal kabuğu, çekilmiş badem ve soğuk su konup hamur haline getirilir. Hamur 23 cm çapında açılır ve turta kalıbına yerleştirilir. 30 dakika buzdolabında dinlendirilir. Fırın 200 derecede ısıtılır. Hamur bir çatalla birkaç yerinden delinip üzerine bir yağlı kağıt serilip kuru fasulye döşenir. Sonra fırına konur ve 20 dakika pişirilir. Kağıtla birlikte fasulyeler atılır. Yeniden 5-10 dakika hamur kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından çıkarılıp soğumaya bırakılır. Bir kasede un, yumurta sarısı, vanilya karıştırılır. Biraz süt ekleyip cıvık bir hamur haline gelinceye dek karıştırılır. Kalan süt ısıtılır (kaynatmayın) ve karışıma katılır. Bu karışım bir tencereye alınıp hızlı ateşte pişirilir. Bu sırada sürekli karıştırılmalıdır. Karışım pişmeye başladığında çok koyu olabilir. Ateşi biraz azaltıp daha yumuşak oluncaya kadar hızlı hızlı çırpılır. Yumuşayınca 3 dakika daha pişirilir. Tencere ateşten alınıp üzeri nemli bir yağlı kağıtla örtülür ve soğumaya bırakılır. Soğuduğunda iyice çırpılır. Bunun için elektrikli mikser kullanmak en iyisidir. İçine öğütülmüş badem ve tatlandırıcı eklenir (tatlandırıcıyı çok koymayın. Özelliği hafif olmasıdır). Daha sonra lor peyniri eklenerek karıştırılır ve soğuk tutulur. Turtanın içine bu sos yayılarak üzerine çilekler yerleştirilir. En fazla 1 saat içinde servis yapılmalıdır.

Kaynak: Şeker Hastaları İçin Yemek Kitabı, Dr. Gülseren Ünsün, İnkılap Kitabevi, 2003 İstanbul


 


Bir kaseye kepekli ve beyaz un konup karıştırılır. Tereyağı veya margarin parçalara ayrılıp konur ve parmak uçları ile birbirine yedirilir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Süt ve tozşekeri bir tencereye alıp kaynatın. İçine irmiği ve portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.

Pirinci sıcak tuzlu su ile ıslatın. Diğer tarafta fasulyeyi ayıklayıp, çok küçük verev biçiminde doğrayın.

Bisküvileri ufalayın. Tereyağını ekleyip bisküviyle iyice karıştırın. 23 cm çapındaki kelepçeli bir kalıbın tabanına tereyağlı bisküviyi yayın.

Sofra Dergisi Danışmanı Elmas Yetgin'den çocuklara karne hediyesi. Yapışılışı da oldukça pratik. Çocuklar bu şekere bayılacak...

Turşu yahnisi, Anadolu’da yaygın bir yemektir. Özellikle Erzurum yöresinde sık uygulanır.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri