Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Mantar çorbası
Mantar çorbası
Pratik Mantar çorbası Tarifi

Her porsiyonda 380 Kkal
Malzemeler: 4 kişilik

400 gram mantar
1 orta boy soğan
300 ml sebze suyu
1 yemek kaşığı sıvıyağ
½ fincan un
600 ml az yağlı süt
6 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
tuz, karabiber

Hazırlanışı: 350 gram dilimlenmiş mantar ve soğanlar bin tencereye sebze suyu ile birlikte konup, 20 dakika pişirilir. Mutfak robotundan geçirilerek püre haline getirilir. Bir başka kapta yağ ile un 1 dakika kavrulur. Karıştırılarak süt eklenir. Yine devamlı karıştırarak pişirilir, 3 dakika bırakılır ve sonra mantar püresi eklenir. Tuz ve biber serpilir. Hafif ateşte birkaç dakika daha pişmeye bırakılır. Yoğurt çırpılıp çorbaya karıştırılarak eklenir ve hemen tencere ateşten indirilir. Tabaklara bölünür. Üzerleri ince dilimlenmiş ve kavrulmuş mantar ve maydanozla süslenerek bekletmeden servis yapılır.


Diabet hastaları için Dr. Gülseren Ünsün'ün mantar çorbası tarifi.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Margarin ile şekeri karıştırarak iyice çırpın. Çırptığınız malzemeye yumurtaları iyice yedirerek ekleyin.

Ekmek içini sütle ıslatıp sıkın. Sarımsağı ayıklayıp ince ince kıyın. Salatalıkları soyup incecik dilimleyerek bir kaba alın.

İç malzemeleri için öncelikle patatesleri bol miktarda su dolu bir tencereye koyup haşlayın.

Bir tencereye marul yapraklarını alıp, üzerine tavuk suyu veya su koyun. Tencerenin ağzını alüminyum folyo ile kapatın.

Soyulmus ve doğranmış elmayı çok az ateşte suyu çıkıncaya kadar haşlayın. Sonra pudra şekerini, cevizi ögütülmüş tarçını ilave edin.Hamurları, ılık ve nemli bir örtüde kesin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri