Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Mantar çorbası
Mantar çorbası
Pratik Mantar çorbası Tarifi

Her porsiyonda 380 Kkal
Malzemeler: 4 kişilik

400 gram mantar
1 orta boy soğan
300 ml sebze suyu
1 yemek kaşığı sıvıyağ
½ fincan un
600 ml az yağlı süt
6 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
tuz, karabiber

Hazırlanışı: 350 gram dilimlenmiş mantar ve soğanlar bin tencereye sebze suyu ile birlikte konup, 20 dakika pişirilir. Mutfak robotundan geçirilerek püre haline getirilir. Bir başka kapta yağ ile un 1 dakika kavrulur. Karıştırılarak süt eklenir. Yine devamlı karıştırarak pişirilir, 3 dakika bırakılır ve sonra mantar püresi eklenir. Tuz ve biber serpilir. Hafif ateşte birkaç dakika daha pişmeye bırakılır. Yoğurt çırpılıp çorbaya karıştırılarak eklenir ve hemen tencere ateşten indirilir. Tabaklara bölünür. Üzerleri ince dilimlenmiş ve kavrulmuş mantar ve maydanozla süslenerek bekletmeden servis yapılır.


Diabet hastaları için Dr. Gülseren Ünsün'ün mantar çorbası tarifi.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Havucu küp küp doğrayıp az su ile yumuşayana kadar haşlayın. Yarma ve nohutla karıştırın. Bir kenarda beklesinler.

Pirinci yıkayıp, suyunu süzün. 1 adet havucu rendeleyin. Kırmızı ve yeşil biberi incecik kıyın.

Öncelikle çilekli jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Yıkanmış ve ayıklanmış çileği küp şeklinde doğrayın.

Biberleri közleyip kabuklarını soyun. Rokayı temizleyip kıyın. Sarımsağı temizleyip ezin.

Margarini tencereye alın. İyice eriyince üzerine yarım kg unu ilave edip, orta ateşte en az 20-25 dakika kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri