Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kral çorbası
Kral çorbası
Pratik Kral çorbası Tarifi

Her porsiyonda 254 Kkal

Malzemeler: 4 kişilik
100 gram tavus göğüs eti
1 yemek kaşığı sıvıyağ
3 yemek kaşığı pirinç unu
¾ litre yağsız tavuksuyu
100 ml süt
tuz, karabiber
2 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz

Hazırlanışı: Tavuk göğsü, derisinden soyulup küçük küpler halinde doğranır. Bir tencereye yağ ve pirinç unu konup kavrulur. Tavuk suyu eklenir ve pişmeye bırakılır. Süt kaynatılıp çorbaya karıştırılarak eklenir. Çorba bir süzgeçten süzülür ve böylece top top olmuş pirinç unu parçaları ezilir. Çorba kremsi bir hal alır. Tuz ve biber serpilir. Yeniden pişirilmeye devam edilir. Etler eklenir. Yoğurtla yumurta sarıları çırpılır. Bir kepçe ile çorba çırpılmaya devam edilir ve sonra karıştırılarak, azar azar çorbaya eklenir. Üzeri maydanozla süslenerek servis yapılır.

Kaynak: Şeker Hastaları İçin Yemek Kitabı, Dr. Gülseren Ünsün, İnkılap Kitabevi, 2003 İstanbul


 


Şeker hastaları için Doktor Gülseren Ünsün'den lezzetli bir çorba tarifi...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Manca, bir Kastamonu yemeği. Bu yemek aynı zamanda meze olarak da sunulabiliyor. Manca, karalahana'dan yapılıyor...

Öncelikle un, yumurta, tuz ve suyu karıştırıp ser bir hamur elde edin. Hamuru nemli bir beze sararak 15 dakika dinlendirip iri bezelere ayırın.

Patlıcanları alaca soyup, kalın dilimleyin. Acısının çıkması için, bol tuzlu suda bekletin. Suyunu süzüp kuruladıktan sonra kızgın yağda kızartın.

Biberleri közleyip kabuklarını soyun. Rokayı temizleyip kıyın. Sarımsağı temizleyip ezin.

Pirinci soğuk su ile yıkayıp suyunu süzün. Üzümleri yıkayıp, ayıklayarak ayrı ayrı kaplarda soğuk suda şişmeye bırakın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri