Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kral çorbası
Kral çorbası
Pratik Kral çorbası Tarifi

Her porsiyonda 254 Kkal

Malzemeler: 4 kişilik
100 gram tavus göğüs eti
1 yemek kaşığı sıvıyağ
3 yemek kaşığı pirinç unu
¾ litre yağsız tavuksuyu
100 ml süt
tuz, karabiber
2 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz

Hazırlanışı: Tavuk göğsü, derisinden soyulup küçük küpler halinde doğranır. Bir tencereye yağ ve pirinç unu konup kavrulur. Tavuk suyu eklenir ve pişmeye bırakılır. Süt kaynatılıp çorbaya karıştırılarak eklenir. Çorba bir süzgeçten süzülür ve böylece top top olmuş pirinç unu parçaları ezilir. Çorba kremsi bir hal alır. Tuz ve biber serpilir. Yeniden pişirilmeye devam edilir. Etler eklenir. Yoğurtla yumurta sarıları çırpılır. Bir kepçe ile çorba çırpılmaya devam edilir ve sonra karıştırılarak, azar azar çorbaya eklenir. Üzeri maydanozla süslenerek servis yapılır.

Kaynak: Şeker Hastaları İçin Yemek Kitabı, Dr. Gülseren Ünsün, İnkılap Kitabevi, 2003 İstanbul


 


Şeker hastaları için Doktor Gülseren Ünsün'den lezzetli bir çorba tarifi...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bulguru yıkayıp süzün. Tereyağını bir tencerede eritip bulguru 1-2 dakika kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.

Somon filetoları bonfile gibi kesin. Patatesleri tuzlu suda 20 dakika haşlayın.

Kabakları temizleyip rendeleyin. Dereotu, maydanoz ve taze soğanları yıkayıp ince ince kıyın.

Et ve sebzeleri çiğden bir güvece koyun. Tuz ve biberim serpin. Sarımsağı katın.Bu işlemi yaparken etleri alta, daha ağır pişen taze fasulye etlerin yanına, patlıcan,kabak ve bamya gibi daha kolay pişen sebzeleri ise üste koyun.

Sıvı yağa tuz, 1 cay kasığı karabiber, 1 cay kasığı kırmızıbiber ve 1 cay kasığı kekiği karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri