Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kayısı ezmesi
Kayısı ezmesi
Pratik Kayısı ezmesi Tarifi

Her bir yemek kaşığında: 10 Kkal
Malzemeler: 1.5 litre

450 kuru kayısı
1 çay kaşığı tarçın
650 gr elma
1 limonun suyu ve kabuğunun rendesi
6-8 çay kaşığı tatlandırıcı

Hazırlanışı: Kayısılar bir kaba konup, soğuk su ile örtülüp bir gece bekletilir. Yumuşayan kayısılar bir tencereye suyu ile birlikte alınır. Tarçın, kabuğu soyulmuş ve doğranmış elmalar, limon suyu ve limon rendesi konarak karıştırılarak pişirilir. Ateş kısılır ve tencerenin kapağı kapatılarak 1 saat kadar arada bir karıştırılarak pişirmeye devam edilir. Ateşten alınır ve tatlandırıcı konarak karıştırılır. Soğumaya bırakılır. Daha sonra kek ve turtalarda kullanılmak üzere buzdolabına kaldırılır. Buzdolabında, dondurucuda 1 hafta kalabilir.

Kaynak: Şeker Hastaları İçin Yemek Kitabı, Dr. Gülseren Ünsün, İnkılap Kitabevi, 2003 İstanbul


Kayısılar bir kaba konup, soğuk su ile örtülüp bir gece bekletilir. Yumuşayan kayısılar bir tencereye suyu ile birlikte alınır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Lahanayı ayıklayın. Yapraklarını bütün olarak tuzlu suda 5 dakika haşlayın ve soğuk suya çıkarın. Yarmayı 2.5 tatlı kaşığı tuz ve 1.5 su bardağı ile yoğurun.

Yemekevi.tv'de çocukların vazgeçemeyeceği bir tatlı, PANKEK. Ramada Plaza İstanbul Hotel stajeri Banu Yükseler sizler için anlattı...

Avokadoları ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın. İki parçanın kabuklarını soyup püre haline getirin.

Akdeniz yeşillikleri ve ıspanağı karıştırın. Turp halkaları ve narı ekleyin.

Çukur bir kap içinde nohudu, sirkeyi, yağı ve tuzu koyup 15 dakika bekletin. Soğanı, kırmızı biberi, naneyi ilave edin ve iyice karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri