Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kayısı ezmesi
Kayısı ezmesi
Pratik Kayısı ezmesi Tarifi

Her bir yemek kaşığında: 10 Kkal
Malzemeler: 1.5 litre

450 kuru kayısı
1 çay kaşığı tarçın
650 gr elma
1 limonun suyu ve kabuğunun rendesi
6-8 çay kaşığı tatlandırıcı

Hazırlanışı: Kayısılar bir kaba konup, soğuk su ile örtülüp bir gece bekletilir. Yumuşayan kayısılar bir tencereye suyu ile birlikte alınır. Tarçın, kabuğu soyulmuş ve doğranmış elmalar, limon suyu ve limon rendesi konarak karıştırılarak pişirilir. Ateş kısılır ve tencerenin kapağı kapatılarak 1 saat kadar arada bir karıştırılarak pişirmeye devam edilir. Ateşten alınır ve tatlandırıcı konarak karıştırılır. Soğumaya bırakılır. Daha sonra kek ve turtalarda kullanılmak üzere buzdolabına kaldırılır. Buzdolabında, dondurucuda 1 hafta kalabilir.

Kaynak: Şeker Hastaları İçin Yemek Kitabı, Dr. Gülseren Ünsün, İnkılap Kitabevi, 2003 İstanbul


Kayısılar bir kaba konup, soğuk su ile örtülüp bir gece bekletilir. Yumuşayan kayısılar bir tencereye suyu ile birlikte alınır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Unu derin bir kaba eleyip ortasını havuz şeklinde açın. İçine kuru maya, ılık süt, tozşeker, tuz ve yumurtayı koyup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Pastaneden hazır olarak alacağınız bezeleri servis tabağına yerleştirin. Frambuaz sosu hazırlayın.

Tavuğu keskin bir bıçakla parçalara ayırıp iyice yıkayın. Bir tencerede margarini eritin.

Oktay Usta'nın tarifi

Diabet hastaları için Doktor Gülseren Ünsün'ün kitabından haşlama tavuk tarifi..

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri