Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kaşarpeynirli omlet
Kaşarpeynirli omlet
Pratik Kaşarpeynirli omlet Tarifi

Her porsiyonda 452 Kkal
Malzemeler: 4 kişilik

8 yumurta
200 gram kaşarpeyniri rendesi
4 çay kaşığı tereyağı
tuz
karabiber
1 yemek kaşığı maydanoz

Hazırlanışı: Yumurtalar bir kaseye kırılıp tuz ve karabiber eklenerek çırpılır. Tavaya her seferinde 1 çay kaşığı tereyağı konarak kızdırılır ve yumurta karışımı dörde bölünerek tavaya bir kepçe ile dökülür ve tavanın ağzı kapatılarak omlet pişirilir. Pişen omletin içine kaşarpeyniri rendesinin ¼’i konarak omlet ile yandan peynirin üzerine bohça gibi kapanır ve servis tabağına alınır. Diğerleri de aynı şekilde pişirilip servis tabağına konarak üzerlerine maydanoz serpilir. Sıcak servis yapılır.

Kaynak: Şeker Hastaları İçin Yemek Kitabı, Dr. Gülseren Ünsün, İnkılap Kitabevi, 2003 İstanbul


Yumurtalar bir kaseye kırılıp tuz ve karabiber eklenerek çırpılır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pazı yapraklarını yıkayın. Hafif tuzlu suda haşlayıp süzün. Soğuduktan sonra ekmek tahtasında ince kıyın. Soğanı yemeklik doğrayın.

Hamuru hazırlamak için, pudraşekeri ve tereyağını geniş bir kaba alıp elinizle 1-2 dakika karıştırın.

Köfteleri hazırlamak için, soğanı rendeleyip bir kaba alın. Üzerine kalan malzemeyi ekleyip iyice yoğurun. Harçtan fındıktan biraz büyük parçalar koparıp minik köfteler hazırlayın.

Kıymayı bir kaseye alın. Rendelenmiş soğan, galeta unu, su, sıvıyağ, tuz ve karabiber ekleyip, yoğurun.

Pazıları yıkayıp süzün. Kaynar suda 1-2 dakika kadar bekletip süzgece alın. Pazıların suyunu elinizle sıkıp ince ince doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri