Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kaşarpeynirli omlet
Kaşarpeynirli omlet
Pratik Kaşarpeynirli omlet Tarifi

Her porsiyonda 452 Kkal
Malzemeler: 4 kişilik

8 yumurta
200 gram kaşarpeyniri rendesi
4 çay kaşığı tereyağı
tuz
karabiber
1 yemek kaşığı maydanoz

Hazırlanışı: Yumurtalar bir kaseye kırılıp tuz ve karabiber eklenerek çırpılır. Tavaya her seferinde 1 çay kaşığı tereyağı konarak kızdırılır ve yumurta karışımı dörde bölünerek tavaya bir kepçe ile dökülür ve tavanın ağzı kapatılarak omlet pişirilir. Pişen omletin içine kaşarpeyniri rendesinin ¼’i konarak omlet ile yandan peynirin üzerine bohça gibi kapanır ve servis tabağına alınır. Diğerleri de aynı şekilde pişirilip servis tabağına konarak üzerlerine maydanoz serpilir. Sıcak servis yapılır.

Kaynak: Şeker Hastaları İçin Yemek Kitabı, Dr. Gülseren Ünsün, İnkılap Kitabevi, 2003 İstanbul


Yumurtalar bir kaseye kırılıp tuz ve karabiber eklenerek çırpılır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kabuklarını soyduğunuz patatesleri yuvarlak ve ince dilimler halinde kestikten sonra 5 dakika suda bekletin.

Isırganın saplarını ve yapraklarını ayıklayın. Yaprak ve tomurcukları bir tencereye alın. Üzerine sıcak suyu dökün ve yeşil suyu çıkana kadar bekletin.

Kurabiye hamuruna şekil verip, önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15-20 dakika pişirin.

Turşu yahnisi, Anadolu’da yaygın bir yemektir. Özellikle Erzurum yöresinde sık uygulanır.

Mısır unu, tozşeker, sıvıyağ, tereyağı, süt ve tuzu derin bir kaseye alın. Boza kıvamına gelene kadar ılık su ekleyin ve 10 dakika yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri