Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Haşlama tavuk
Haşlama tavuk
Pratik Haşlama tavuk Tarifi

Diabet hastaları için Doktor Gülseren Ünsün'ün kitabından haşlama tavuk tarifi..

Her porsiyonda 346 Kkal
Malzemeler: 4 kişilik

Bir orta boy tavuk (800 gr)
1 orta boy soğan
4 orta boy patates
2 havuç
5-6 sap maydanoz
1-3 kurutulmuş kereviz yaprağı
4 bardak su
tuz, karabiber, kıyılmış maydanoz

Hazırlanışı: Tavuk temizlenip yıkandıktan sonra parçalara ayrılır ve büyükçe bir tencereye konur. Dörde bölünmüş soğan, maydanoz sapları, elde ufalanmış kuru kereviz yaprağı, bütün halde patates, ikiye bölünmüş havuç, su, tuz ve karabiber eklenerek önce harlı daha sonra hafif ateşte pişirilir. Arada tencerenin kapağı açılıp köpük yapıp yapmadığına bakılır. Köpük varsa bir kaşıkla alınır. Tavuğa çatal battığında yumuşamışsa pişmiş demektir. Maydanoz sapları bir kaşıkla çıkarılıp atılır, diğerleri bırakılır. Üzerine taze kıyılmış maydanoz serpilerek sıcak servis yapılır. Yerken limon sıkılmalıdır.

Kaynak: Şeker Hastaları İçin Yemek Kitabı, Dr. Gülseren Ünsün, İnkılap Kitabevi, 2003 İstanbul


 


Diabet hastaları için Doktor Gülseren Ünsün'ün kitabından haşlama tavuk tarifi..

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle tereyağı ve pudraşekerini iyice çırpıyoruz. 1 yumurta sarısını ilave ediyoruz ve kakaoyu da.

Kek unu ve kakaoyu karıştırın. Şeker ve margarini ilave edip yoğurun.

Kırım, Kafkas ve Balkan etkilerinin görüldüğü Eskişehir mutfağında hamurişleri ağırlıkta. Kapama da bunlardan biri...

Batı Ege'nin lezzetli otlarından köremen ile yapılan bir börek.

Hamsiyi temizleyip kılçıklarını çıkarın. Dolmalık fıstıkları yapışmaz yüzeyli bir tavada kavurup kenara alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri