Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Haşlama tavuk
Haşlama tavuk
Pratik Haşlama tavuk Tarifi

Diabet hastaları için Doktor Gülseren Ünsün'ün kitabından haşlama tavuk tarifi..

Her porsiyonda 346 Kkal
Malzemeler: 4 kişilik

Bir orta boy tavuk (800 gr)
1 orta boy soğan
4 orta boy patates
2 havuç
5-6 sap maydanoz
1-3 kurutulmuş kereviz yaprağı
4 bardak su
tuz, karabiber, kıyılmış maydanoz

Hazırlanışı: Tavuk temizlenip yıkandıktan sonra parçalara ayrılır ve büyükçe bir tencereye konur. Dörde bölünmüş soğan, maydanoz sapları, elde ufalanmış kuru kereviz yaprağı, bütün halde patates, ikiye bölünmüş havuç, su, tuz ve karabiber eklenerek önce harlı daha sonra hafif ateşte pişirilir. Arada tencerenin kapağı açılıp köpük yapıp yapmadığına bakılır. Köpük varsa bir kaşıkla alınır. Tavuğa çatal battığında yumuşamışsa pişmiş demektir. Maydanoz sapları bir kaşıkla çıkarılıp atılır, diğerleri bırakılır. Üzerine taze kıyılmış maydanoz serpilerek sıcak servis yapılır. Yerken limon sıkılmalıdır.

Kaynak: Şeker Hastaları İçin Yemek Kitabı, Dr. Gülseren Ünsün, İnkılap Kitabevi, 2003 İstanbul


 


Diabet hastaları için Doktor Gülseren Ünsün'ün kitabından haşlama tavuk tarifi..

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sade ve kakaolu bisküviyi incecik kıyın. Tereyağıyla yoğurup tarçın ve kakaoyu ilave edin.

Sahrap Soysal'dan özel bir tatlı tarifi

Eti iri kuşbaşı şeklinde doğrayın. Soğanları soyup ince ince kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.

Mercimeği haşlayıp süzün. Bir tencereye yemeklik doğranmış soğan ve 1 kahve fincanı zeytinyağını alın.

Tatlandırıcıları yumurtayla birlikte bir kabın içinde iyice çırparak eritin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri