Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Haşlama tavuk
Haşlama tavuk
Pratik Haşlama tavuk Tarifi

Diabet hastaları için Doktor Gülseren Ünsün'ün kitabından haşlama tavuk tarifi..

Her porsiyonda 346 Kkal
Malzemeler: 4 kişilik

Bir orta boy tavuk (800 gr)
1 orta boy soğan
4 orta boy patates
2 havuç
5-6 sap maydanoz
1-3 kurutulmuş kereviz yaprağı
4 bardak su
tuz, karabiber, kıyılmış maydanoz

Hazırlanışı: Tavuk temizlenip yıkandıktan sonra parçalara ayrılır ve büyükçe bir tencereye konur. Dörde bölünmüş soğan, maydanoz sapları, elde ufalanmış kuru kereviz yaprağı, bütün halde patates, ikiye bölünmüş havuç, su, tuz ve karabiber eklenerek önce harlı daha sonra hafif ateşte pişirilir. Arada tencerenin kapağı açılıp köpük yapıp yapmadığına bakılır. Köpük varsa bir kaşıkla alınır. Tavuğa çatal battığında yumuşamışsa pişmiş demektir. Maydanoz sapları bir kaşıkla çıkarılıp atılır, diğerleri bırakılır. Üzerine taze kıyılmış maydanoz serpilerek sıcak servis yapılır. Yerken limon sıkılmalıdır.

Kaynak: Şeker Hastaları İçin Yemek Kitabı, Dr. Gülseren Ünsün, İnkılap Kitabevi, 2003 İstanbul


 


Diabet hastaları için Doktor Gülseren Ünsün'ün kitabından haşlama tavuk tarifi..

Son Aranan Yemek Tarifleri

Karıştırma kabına önce sütü, mayayı alıp karıştırıp mayanın erimesini sağlıyoruz.

Soğanı soyup, piyazlık doğrayın. Lor ve iri çekilmiş cevizle karıştırın. Yufkaları açıp, ortasına 3-4 çorba kaşığı cevizli içten koyun. Kenarlarını katlayın.

Küçük bir kapta maya ve pudra şekerini karıştırıp, 1 kahve fincanı kadar su ile eziniz. 2 kahve fincanı un ekleyip iyice karıştırdıktan sonra, kasenin üstüne bir kapak kapatıp, 20 dakika bekletiniz.

Tüm sebzeleri bol su ile yıkayın. Fasulyeleri ayıklayın. Patlıcanı alacalı soyduktan sonra parmak şeklinde doğrayın.

Krep için süt, un, yumurta, sıvıyağ ve tuzu iyice çırpın. Tavayı yağlayın ve bir kepçe dolusu hamuru tavaya dökün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri