Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Fırında sebzeli tavuk
Fırında sebzeli tavuk
Pratik Fırında sebzeli tavuk Tarifi

Doktor Gülseren Ünsün'ün diabet hastaları için yemek tarifi...

Her porsiyonda 601 Kkal
Malzemeler: 4 kişilik

4 tavuk budu (her biri 200 gram)
2 orta boy soğan
4 orta boy patates
4 domates
tuz, karabiber, kırmızı biber
1 su bardağı beyaz şarap
200 gram dil peyniri

Hazırlanışı: Patatesler dilimlenip ısıya dayanıklı bir kaba döşenir. Tavuk butları, tuz, karabiber ve kırmızı biber karışımı ile ovularak patateslerin üzerine yerleştirilir. Sekize bölünmüş soğanlar aralara konarak hepsinin üzerine rendelenmiş domates dökülür. Tuz ve karabiber serpilir. Şarap dökülerek 200 derecede ısıtılmış fırında yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tavukların üzeri dil peyniri dilimleri ile örtülerek tekrar fırına konur, üzeri kızarıncaya kadar pişirmeye devam edilir. Sıcak servis yapılır.

Not: Şarap koymak istemiyorsanız su koyabilirsiniz. O zaman şarabın kalori değerini düşünmelisiniz.

Kaynak: Şeker Hastaları İçin Yemek Kitabı, Dr. Gülseren Ünsün, İnkılap Kitabevi, 2003 İstanbul


 


Doktor Gülseren Ünsün'ün diabet hastaları için yemek tarifi...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Zeytinyağını küçük boy bir tencereye alın. Kıyılmış soğanı ilave edip, kavurun. Üzerine ince doğranmış domatesleri ekleyin.

Bulguru ince delikli bir süzgece aktarıp üzerine sıcak su gezdirin. Suyu süzdükten sonra başka bir kaba aktarıp üzerine çok az su gezdirin.

Ispanağı bol suda yıkayıp, kurulayın. Ispanak, roka, göbek salata ve taze soğanı kıyıp, salatalığı doğrayın

Akşamdan ıslattığınız kurufasulyeyi haşlayıp süzün. 4 çorba kaşığı sıvıyağı bir tavaya alıp üzerine salça ve kurufasulyeyi ekleyin.

Bir kap içerisinde yağ ile doğranmış soğanı hafifçe öldürün. İçerisine etleri atın. Bir çay bardağı su ile etleri orta ısılı ateşte pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri