Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Erikli bohçalar
Erikli bohçalar
Pratik Erikli bohçalar Tarifi

Her bohçada: 77 Kkal
Malzemeler: 6 bohça için
75 gr un
1 yemek kaşığı su
1 yumurta
1 tutam tuz
50 gram mürdüm eriği diyet marmeladı (diabetikliler için)
biraz tarçın
1 yumurta sarısı
15 gr öğütülmüş badem
1 tatlı kaşığı diyet toz şekeri

Hazırlanışı: Un, soğuk su, yumurta ve tuzu yoğurup bir hamur haline getirin. Üstünü örtüp 30 dakika bırakın. Sonra bu hamuru 9 cm çapında parçalar halinde açın. İçine erik marmeladı sürüp biraz tarçın serpin ve kenarlarını bohça gibi kapatıp yumurta sarısı ile yapıştırın. Bir tencerede tuzlu su kaynatın. Bu bohçaları dikkatlice suyun içine bırakıp 8 dakika orta ateşte pişirin. Çıkartıp bir tabağa dizin. Kağıt peçete ile kurulayın. Üzerine diyet şekeri ve tarçın serpip servis yapın.

Kaynak: Şeker Hastaları İçin Yemek Kitabı, Dr. Gülseren Ünsün, İnkılap Kitabevi, 2003 İstanbul


Un, soğuk su, yumurta ve tuzu yoğurup bir hamur haline getirin. Üstünü örtüp 30 dakika bırakın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Neslihan Hanım'dan çölyaklılara özel yaş pasta tarifi

Öncelikle şerbeti için, tozşeker ve suyu kaynatın. İçine limon suyu ekledikten sonra 2 taşım daha kaynatıp soğuması için kenara alın.

Makarnayı tuzlu suda 10 dakika haşlayın. Sonrasında suyunu süzüp bekletin.

Kek unu ve kakaoyu karıştırın. Şeker ve margarini ilave edip yoğurun.

Kıymayı bir kaba alın. Rendelenmiş soğan, kıyılmış sarmısak, yumurta, ekmek içi, kimyon, tuz, karabiber ile yoğurun. Ceviz büyüklüğünde yuvarlak köfteler hazırlayarak teflon tavada her tarafını kızartın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri