Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Erikli bohçalar
Erikli bohçalar
Pratik Erikli bohçalar Tarifi

Her bohçada: 77 Kkal
Malzemeler: 6 bohça için
75 gr un
1 yemek kaşığı su
1 yumurta
1 tutam tuz
50 gram mürdüm eriği diyet marmeladı (diabetikliler için)
biraz tarçın
1 yumurta sarısı
15 gr öğütülmüş badem
1 tatlı kaşığı diyet toz şekeri

Hazırlanışı: Un, soğuk su, yumurta ve tuzu yoğurup bir hamur haline getirin. Üstünü örtüp 30 dakika bırakın. Sonra bu hamuru 9 cm çapında parçalar halinde açın. İçine erik marmeladı sürüp biraz tarçın serpin ve kenarlarını bohça gibi kapatıp yumurta sarısı ile yapıştırın. Bir tencerede tuzlu su kaynatın. Bu bohçaları dikkatlice suyun içine bırakıp 8 dakika orta ateşte pişirin. Çıkartıp bir tabağa dizin. Kağıt peçete ile kurulayın. Üzerine diyet şekeri ve tarçın serpip servis yapın.

Kaynak: Şeker Hastaları İçin Yemek Kitabı, Dr. Gülseren Ünsün, İnkılap Kitabevi, 2003 İstanbul


Un, soğuk su, yumurta ve tuzu yoğurup bir hamur haline getirin. Üstünü örtüp 30 dakika bırakın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Zeytinyağında sarımsağı 2-3 dakika soteleyin. Mantar ve tane karabiberi ekleyip mantar pembeleşene kadar sotelemeye devam edin.

İftar sofraları için çok lezzetli bir bulgur pilavı.. Ramazan sofralarınıza lezzet katacak bu yemek tarifini mutlaka deneyin.

Soğanı yemeklik doğrayın. Tereyağında kavurun. Mercimeği ekleyip kavurmaya devam edin.

Soğan, biber ve mantarları temizleyip doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup dörde bölün. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın.

Yılbaşı için oldukça lezzetli ve hafif bir tatlı. Bir Beyoğlu Klasiği olan Rejans'ın mutfak şefi Server Mersin sizler için anlattı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri