Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Erikli bohçalar
Erikli bohçalar
Pratik Erikli bohçalar Tarifi

Her bohçada: 77 Kkal
Malzemeler: 6 bohça için
75 gr un
1 yemek kaşığı su
1 yumurta
1 tutam tuz
50 gram mürdüm eriği diyet marmeladı (diabetikliler için)
biraz tarçın
1 yumurta sarısı
15 gr öğütülmüş badem
1 tatlı kaşığı diyet toz şekeri

Hazırlanışı: Un, soğuk su, yumurta ve tuzu yoğurup bir hamur haline getirin. Üstünü örtüp 30 dakika bırakın. Sonra bu hamuru 9 cm çapında parçalar halinde açın. İçine erik marmeladı sürüp biraz tarçın serpin ve kenarlarını bohça gibi kapatıp yumurta sarısı ile yapıştırın. Bir tencerede tuzlu su kaynatın. Bu bohçaları dikkatlice suyun içine bırakıp 8 dakika orta ateşte pişirin. Çıkartıp bir tabağa dizin. Kağıt peçete ile kurulayın. Üzerine diyet şekeri ve tarçın serpip servis yapın.

Kaynak: Şeker Hastaları İçin Yemek Kitabı, Dr. Gülseren Ünsün, İnkılap Kitabevi, 2003 İstanbul


Un, soğuk su, yumurta ve tuzu yoğurup bir hamur haline getirin. Üstünü örtüp 30 dakika bırakın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Oktay Usta'nın tarifi

Taze fasulye ile yapılabilecek lezzetli bir tarif. Sheraton Hotel'in usta aşçılarından Adnan Sezer sizler için anlattı.

Karıştırma kabına normal unu, kepek ununu döküp her ikisini karıştırıyoruz ve ortasını havuz şeklinde açıyoruz.

İspanyol mutfağına yolculuk yapmayak isteyenler İtalyan aşçı Michelangelo De Lavrates'in bu salatasını mutlaka denemeli...

Bademleri tereyağında soteleyin. Pirinci ilave ederek kavurun. Kesmeşeker ve tuzu ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri