Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Armut ve şeftalili turta
Armut ve şeftalili turta
Pratik Armut ve şeftalili turta Tarifi

Her porsiyonda: 327 Kkal
Malzemeler: 6 kişilik

Hamuru için: ½ su bardağı (100 gr) un
1 kahve fincanı (50 gr) margarin
½ su bardağı (100 gr) dövülmüş ceviz
1 portakalın suyu ve rendelenmiş kabuğu
4 yemek kaşığı tatlandırıcı
harcı için: 400 gr şeftali
4 iri armut
portakal kabuğu rendesi
1 fincan su

Hazırlanışı: Fırın 200 derecede ısıtılır. Dilimlenmiş şeftali ve armut suyla birlikte bir turta kalıbına konup karıştırılır. Ayrı bir kapta un ve margarin, kıyılmış ceviz, portakal kabuğu rendesi tatlandırıcı ve yeteri kadar portakal suyu ile konarak yoğrulur ve bir hamur haline getirilir. Bu hamur turta kalıbından biraz daha büyük açılır ve merdane üstüne alınarak kalıbın üzerine kapatılır. Kenardaki fazla hamur bıçakla kesilir. Hamur kalıbın kenarlarına bastırılarak ya da alta döndürerek yapıştırılır. Fazla hamur parçaları yaprak ve çiçek biçimi verilerek ve biraz ısıtılarak kapak hamurunun üstüne yapıştırılır. Biraz süt serpilip fırına verilir. Yaklaşık 30 dakika üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır.

Kaynak: Şeker Hastaları İçin Yemek Kitabı, Dr. Gülseren Ünsün, İnkılap Kitabevi, 2003 İstanbul


 


Fırın 200 derecede ısıtılır. Dilimlenmiş şeftali ve armut suyla birlikte bir turta kalıbına konup karıştırılır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pazı yapraklarını yıkayıp, ince ince kıyın. Patates ve soğanı temizleyerek doğrayın. Büyükçe bir tencerede tereyağını hafif kızdırıp unu pembeleşinceye kadar kavurun.

Tavuk seven sevgililer için lezzetli bir yemek. Hem keyifli bir akşam geçirmek hem de farklı bir yemek yemek isteyenlere özel...

Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar el mikseri ile çırpın. Azar azar elenmiş un, kakao ve kabartma tozunu ilave edin.

Polat Renaissance İstanbul Hotel aşçılarından Uğur Özkan Ersoy'dan Sebzeler ve makarnalar eşliğinde sunulan somon ızgara... Yaz ayları için hafif bir tarif...

Kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarıp, küp doğradığınız elma ve armutları 2 su bardağı su ile birlikte tencereye alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri