Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Üzüm salatası
Üzüm salatası
Pratik Üzüm salatası Tarifi

Her porsiyon 70 kkal
Malzemeler: 4 kişilik
2 büyük, yumuşak greyfurt
100 gram çekirdeksiz üzüm
2 kivi
4 yaprak taze nane
sıvı tatlandırıcı

Hazırlanışı: Küçük üzümler bırakılıp büyükleri ikiye bölünür. Greyfurtların kabukları soyulup dilimlenir. Keskin bir bıçakla dilimin ortasından zarı kesilip soyulur. Tamamen soyulmuş greyfurt dilimleri çukur bir kaseye konur ki, suları toplansın. Kivilerin kabukları bir bıçakla soyulup enlemesine dilimler yapılır. Dört çukur kaseye bu meyveler isteğe göre karıştırılarak yerleştirilir. İsteniyorsa biraz sıvı tatlandırıcı serpilir. Nane yaprakları ile süslenip servis yapılır.

Kaynak: Şeker Hastaları İçin Yemek Kitabı, Dr. Gülseren Ünsün, İnkılap Kitabevi, 2003 İstanbul


Küçük üzümler bırakılıp büyükleri ikiye bölünür. Greyfurtların kabukları soyulup dilimlenir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pırasaları ayıklayıp yıkayın. 3 parmak genişliğinde doğrayın. Havuçları da soyup, ince uzun doğrayın.

Yıkayıp kuruttuğunuz meyveleri şık bir servis tabağına alın. Üzerine pudraşekeri serpip servis yapın.

Soğanı soyup, piyazlık doğrayın. Lor ve iri çekilmiş cevizle karıştırın. Yufkaları açıp, ortasına 3-4 çorba kaşığı cevizli içten koyun. Kenarlarını katlayın.

Oktay Usta'nın tarifi

Lahanaların yapraklarını temizleyip yıkayın. Bir tencerede bol miktarda suyu kaynatın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri