Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Üzüm salatası
Üzüm salatası
Pratik Üzüm salatası Tarifi

Her porsiyon 70 kkal
Malzemeler: 4 kişilik
2 büyük, yumuşak greyfurt
100 gram çekirdeksiz üzüm
2 kivi
4 yaprak taze nane
sıvı tatlandırıcı

Hazırlanışı: Küçük üzümler bırakılıp büyükleri ikiye bölünür. Greyfurtların kabukları soyulup dilimlenir. Keskin bir bıçakla dilimin ortasından zarı kesilip soyulur. Tamamen soyulmuş greyfurt dilimleri çukur bir kaseye konur ki, suları toplansın. Kivilerin kabukları bir bıçakla soyulup enlemesine dilimler yapılır. Dört çukur kaseye bu meyveler isteğe göre karıştırılarak yerleştirilir. İsteniyorsa biraz sıvı tatlandırıcı serpilir. Nane yaprakları ile süslenip servis yapılır.

Kaynak: Şeker Hastaları İçin Yemek Kitabı, Dr. Gülseren Ünsün, İnkılap Kitabevi, 2003 İstanbul


Küçük üzümler bırakılıp büyükleri ikiye bölünür. Greyfurtların kabukları soyulup dilimlenir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Beslenme ve Diyet Uzmanı Nil Şahin Gürhan'ın zeytinyağlı ıspanak tarifi ile formunuzu koruyun...

Kıyma, rendelenmiş soğan, ufalanmış ekmek içi, yumurta, patates püresi, ince doğranmış maydanoz, tuz, karabiber ve kimyonu karıştırıp yoğurun.

Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda 15 dakika bekletin. Bol suyla durulayıp süzün. Margarini tencerede eritin. Arpa şehriyeleri ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.

Tost ekmeğinin üzerine beyaz peynir sürüp kaşar dilimlerini yerleştirin. Jambonları, kulak şekli vererek kürdanla ekmeğe batırın.

Elmaları soyun ve orta kısımlarını oyarak çıkarın. Tencereye alıp, üzerine su ve şekeri koyun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri