Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Zerde
Zerde
Pratik Zerde Tarifi

Zerde, Konya yöresine ait bir tatlı. Çırağan Palace Kempinski Hotel'in pasta şeflerinden Harun Gümüş sizler için safranlı zerde tarifi verdi.

Malzemeler:
yarım litre su
1 tel safran
125 gram şeker
bir çorba kaşığı dolmalık fıstık, kuş üzümü
30 gram haşlanmış pirinç
30 gram mısır nişastası
2-3 dal nane

Hazırlanışı: Derin bir kaba yarım litre suyu koyun. 125 gram şekeri ilave edin. Şekerin iyice erimesi için karıştırın. 5 dakika kaynatın. Küçük bir kapta safranı su yardımıyla eritin.  Diğer yandan nişastayı sulandırın. Suyun kaynamasına yakın bir yemek kaşığı haşlanmış pirinci ilave edin. Safranı da ilave ettikten sonra kaynamasını bekleyin. kaynayınca sulandırdığınız nişastayı koyun ve koyulaşmasını bekleyin. En son dolmalık fıstık ve siyah üzümü ilave edin. Ocaktan alın. Ufak kaplara ya da kaselere bölüştürüp üzerlerine dolmalık fıstık ve kuş üzümü serpiştirin. Yarım saat buzdolabında soğututtuktan sonra servis edin.


Zerde, Konya yöresine ait bir tatlı. Çırağan Palace Kempinski Hotel'in pasta şeflerinden Harun Gümüş sizler için safranlı zerde tarifi verdi.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Krem şantiyi, 1 çorba kaşığı kakao ve 2 çay bardağı sütle çırpın. Yumurta, irice dövülmüş bisküvi, ceviz ve yarım su bardağı tozşekeri ekleyin.

İftar sofraları için çok lezzetli bir bulgur pilavı.. Ramazan sofralarınıza lezzet katacak bu yemek tarifini mutlaka deneyin.

Ot ve sebze zengini Batı Ege mutfağından pratik, lezzetli, hafif bir yemek...

Patlıcanları çizgili formda soyup boylarına göre ikiye ya da üçe bölün. İçlerini oyup, yıkayın.

Nohutu bir gece öncesinden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzün ve 3 su bardağı su ile kaynatın. Nohutlar hafif yumuşayınca yıkanmış ve ayıklanmış buğday ile tuz ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri