Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Zerde
Zerde
Pratik Zerde Tarifi

Zerde, Konya yöresine ait bir tatlı. Çırağan Palace Kempinski Hotel'in pasta şeflerinden Harun Gümüş sizler için safranlı zerde tarifi verdi.

Malzemeler:
yarım litre su
1 tel safran
125 gram şeker
bir çorba kaşığı dolmalık fıstık, kuş üzümü
30 gram haşlanmış pirinç
30 gram mısır nişastası
2-3 dal nane

Hazırlanışı: Derin bir kaba yarım litre suyu koyun. 125 gram şekeri ilave edin. Şekerin iyice erimesi için karıştırın. 5 dakika kaynatın. Küçük bir kapta safranı su yardımıyla eritin.  Diğer yandan nişastayı sulandırın. Suyun kaynamasına yakın bir yemek kaşığı haşlanmış pirinci ilave edin. Safranı da ilave ettikten sonra kaynamasını bekleyin. kaynayınca sulandırdığınız nişastayı koyun ve koyulaşmasını bekleyin. En son dolmalık fıstık ve siyah üzümü ilave edin. Ocaktan alın. Ufak kaplara ya da kaselere bölüştürüp üzerlerine dolmalık fıstık ve kuş üzümü serpiştirin. Yarım saat buzdolabında soğututtuktan sonra servis edin.


Zerde, Konya yöresine ait bir tatlı. Çırağan Palace Kempinski Hotel'in pasta şeflerinden Harun Gümüş sizler için safranlı zerde tarifi verdi.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hem kahvaltı için hem de bir şeyler atıştırmak isteyenler için çok basit bir tarif. Domates, biber ve yumurta olsun yeter...

Binnur Siyako'dan enfes bir salata. Farklı tarif denemek isteyenler için hem pratik hem lezzetli...

Bir tencereye zeytinyağı, biberiye, kimyon, sarımsak, süt ve tuzu koyun. Hepsini karıştırarak birbirine yedirin.

Pazıyı yıkayıp saplarından ayırın. Kaynar tuzlu suya bastırın. 1-2 dakika bekletip suyunu süzün. Fileto mezgit balıkları çok ince dograyıp bir kenara koyun.

Bir tencerede un, nişasta ve diyet sütü pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar çırpın. Tencereyi ocağa alıp karışım kaynayıncaya kadar sürekli karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri