Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Zerde
Zerde
Pratik Zerde Tarifi

Zerde, Konya yöresine ait bir tatlı. Çırağan Palace Kempinski Hotel'in pasta şeflerinden Harun Gümüş sizler için safranlı zerde tarifi verdi.

Malzemeler:
yarım litre su
1 tel safran
125 gram şeker
bir çorba kaşığı dolmalık fıstık, kuş üzümü
30 gram haşlanmış pirinç
30 gram mısır nişastası
2-3 dal nane

Hazırlanışı: Derin bir kaba yarım litre suyu koyun. 125 gram şekeri ilave edin. Şekerin iyice erimesi için karıştırın. 5 dakika kaynatın. Küçük bir kapta safranı su yardımıyla eritin.  Diğer yandan nişastayı sulandırın. Suyun kaynamasına yakın bir yemek kaşığı haşlanmış pirinci ilave edin. Safranı da ilave ettikten sonra kaynamasını bekleyin. kaynayınca sulandırdığınız nişastayı koyun ve koyulaşmasını bekleyin. En son dolmalık fıstık ve siyah üzümü ilave edin. Ocaktan alın. Ufak kaplara ya da kaselere bölüştürüp üzerlerine dolmalık fıstık ve kuş üzümü serpiştirin. Yarım saat buzdolabında soğututtuktan sonra servis edin.


Zerde, Konya yöresine ait bir tatlı. Çırağan Palace Kempinski Hotel'in pasta şeflerinden Harun Gümüş sizler için safranlı zerde tarifi verdi.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patlıcanları ve kırmızı biberleri birkaç yerinden çatalla deldikten sonra fırında ya da ocakta közleyin.

Margarini eritip ılınması için bir kenara alın. Bisküvileri robottan geçirip toz haline getirin.

Önceden kasaba kemiklerini çıkarttırdığınız ve incelttirdiğiniz tavuk göğüslerini mutfak tezgahına yayın,

Çocukların severek yiyeceği bir tatlı tarifi..

Kuşbaşı hindi etini yıkayıp yapışmaz yüzeyli tavada kavurun. Etlerin pişmesine yakın tuz, karabiber ve pulbiber ilave edip karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri