Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Yoğurtlu jöle
Yoğurtlu jöle
Pratik Yoğurtlu jöle Tarifi

Malzemeler: 5 kişilik
1 paket vişneli jöle
2 su bardağı kaynar su
1 paket pötibör bisküvi
6 çorba kaşığı süzme yoğurt
süslemek için: vişne ve çilek taneleri

Hazırlanışı: Bisküvileri bir kaba ufalayın. Jöleyi 2 su bardağı kaynar su ekleyip, çözülünceye kadar karıştırın. Hazırladığınız jöleden birer kaşık kupların dibine döküp, 5-10 dakika buzdolabında bekletin. Bu arada süzme yoğurda, hazırladığınız jöleden 6 çorba kaşığı koyarak iyice çırpın. Ufaladığınız bisküvileri, jölenin bir kısmıyla ıslatın. Kupları buzdolabından alıp, üzerlerine bisküvili karışımı pay edin. Bisküvilerin üzerine, jöle-yoğurt karışımından koyun. En üstünü vişne ve çilek taneleriyle süsleyip, kalan jöleyi meyvelerin üzerine paylaştırın. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.

Kaynak: Sofra


Bisküvileri bir kaba ufalayın. Jöleyi 2 su bardağı kaynar su ekleyip, çözülünceye kadar karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kayısıları akşamdan suda bekletin. Cevizin içinden 3 çorba kaşığını kenara ayırın. Kayısıların 10 adedi ve diğer malzemeleri robota koyup birlikte çekin.

Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin'den besin değeri yüksek bir yemek. Çocuklarınız bu tada bayılacak...

Havuçları temizleyip uzunlamasına 4’e kesin. Verev şekilde küçük küçük doğrayın.

Elmaları soyup büyük bir kâseye rendeleyin. Bisküvileri ufalayın. Ceviz içi, bisküvi ve tarçını elmalara ekleyip iyice karıştırın.

Bir demet rokayı iyice yıkayıp robota koyun. İçine tuz, karabiber, pulbiber, 1 diş sarımsak ve 1 adet yumurtanın akını ilave edip hepsini robotta çekin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri