Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Yoğurtlu jöle pasta
Yoğurtlu jöle pasta
Pratik Yoğurtlu jöle pasta Tarifi

Malzemeler: 5 kişilik
1 paket vişneli jöle
1 dilim konserve ananas
yarım çay bardağı renkli şekerleme
1 adet muz
5 çorba kaşığı süzme yoğurt
1 portakallı jöle
bir buçuk paket pötibör bisküvi

Hazırlanışı: Vişneli jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Orta büyüklükte cam bir kabı su ile ıslatın ve içine jöleden bir kepçe dökün. Buzdolabına koyup hafifçe soğutun. Çıkarıp üzerine ananas dilimi, renkli şekerleme ve dilimlenmiş muz yerleştirin. Jöleden 1 kepçe daha döküp, buzdolabında iyice donana kadar bekletin. Kalan jöleyi süzme yoğurtla birlikte çırpın ve donmuş meyvelerin üzerine dökün. Portakallı jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Pötibör bisküviyi küçük parçalar halinde kırın ve portakallı jöle ile karıştırın. Hazırladığınız bisküvili portakallı jöleyi süzme yoğurtlu karışımın üzerine boşaltın ve buzdolabına koyup dondurun. Jöleyi kabından kolay çıkarmak için 1-2 dakika sıcak suyun içinde bekletin. Daha sonra servis tabağına ters çevirip çıkarın. Dilimleyerek servis yapın.

Kaynak: Sofra


Vişneli jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Orta büyüklükte cam bir kabı su ile ıslatın ve içine jöleden bir kepçe dökün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sahrap Soysal'dan özel bir tatlı tarifi

Pişirmekten ve yemekten keyif alacağınız bu tarifi Derya Aydın gönderdi...

Anneler Günü için sevgiyle yapılmış bir anne yemeği. Yemekevi.tv'nin konuk annesi Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin oldu.

Unu derin bir kaseye alıp, ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, tuz ve suyu ilave edin. Sert bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Fırını 18O C'ye ısıtın. Büyük ve derin olmayan bir güveçte margarini eritin. (Kap ateşe dayanıklı ve tavuklar bir tek düzeyde kozacak kadar büyük olmalı.)

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri