Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Yoğurt soslu elma tatlısı
Yoğurt soslu elma tatlısı
Pratik Yoğurt soslu elma tatlısı Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
4 orta boy kırmızı elma
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı tozşeker
120 ml kırmızı şarap
200 ml süzme yoğurt
1 çay kaşığı vanilya
3 çorba kaşığı esmerşeker
ufalanmış fındık

Hazırlanışı: Elmaların kabuklarını soyup ikiye kesin ve fırına uygun bir kaba dizin. Ortalarındaki çekirdekli kısmı temizleyin ve içlerini hafifçe oyun. Tozşeker ve tereyağını kaşık yardımı ile iyice ezin ve elmaların içlerine eşit miktarda koyun. Fırını 200 dereceye ısıtın. Elmaları dizdiğiniz fırın kabının dibine kırmızı şarabı dökün ve 25 dakika fırında pişirin. Yoğurdun içine esmerşekeri ve vanilyayı ekleyerek iyice karıştırın. Fırından aldığınız elmaları servis tabağına koyun ve üzerlerine hazırladığınız yoğurt sosunu dökün. Fırın kabında kalan şaraptan bir miktar alarak yoğurt sosunun üzerine ekleyin. Fındık ile süsleyerek servis yapın.


Elmaların kabuklarını soyup ikiye kesin ve fırına uygun bir kaba dizin. Ortalarındaki çekirdekli kısmı temizleyin ve içlerini hafifçe oyun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Akşamdan ıslattığınız börülceyi haşlayıp süzün. Brüksel lahanalarını şeker eklediğiniz suda yumuşayana kadar haşlayın.

Bu mevsimde yapılabilecek en lezzetli ve vitamin deposu olan bir çorba. Ramada Plaza İstanbul aşçılarından İsa Özdemir sizler için anlattı...

Soğan ve sarmısağı soyup kıyın. Kırmızı biberi küçük küçük doğrayın.

Bulguru ayıklayıp, 3 kere yıkayın. Bulguru bir tencereye koyun. Üzerine bulgurun hizasından biraz az olacak şekilde sıcak su koyun. Tencerenin kapağını kapatıp, bulgurun suyu çekmesi için bekletin.

Suyu tencereye alarak kaynatın. Mısır ununu ekleyerek hamur elde edin. Ocağın üzerinde 10 dakika karıştırarak pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri