Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Yoğurt soslu elma tatlısı
Yoğurt soslu elma tatlısı
Pratik Yoğurt soslu elma tatlısı Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
4 orta boy kırmızı elma
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı tozşeker
120 ml kırmızı şarap
200 ml süzme yoğurt
1 çay kaşığı vanilya
3 çorba kaşığı esmerşeker
ufalanmış fındık

Hazırlanışı: Elmaların kabuklarını soyup ikiye kesin ve fırına uygun bir kaba dizin. Ortalarındaki çekirdekli kısmı temizleyin ve içlerini hafifçe oyun. Tozşeker ve tereyağını kaşık yardımı ile iyice ezin ve elmaların içlerine eşit miktarda koyun. Fırını 200 dereceye ısıtın. Elmaları dizdiğiniz fırın kabının dibine kırmızı şarabı dökün ve 25 dakika fırında pişirin. Yoğurdun içine esmerşekeri ve vanilyayı ekleyerek iyice karıştırın. Fırından aldığınız elmaları servis tabağına koyun ve üzerlerine hazırladığınız yoğurt sosunu dökün. Fırın kabında kalan şaraptan bir miktar alarak yoğurt sosunun üzerine ekleyin. Fındık ile süsleyerek servis yapın.


Elmaların kabuklarını soyup ikiye kesin ve fırına uygun bir kaba dizin. Ortalarındaki çekirdekli kısmı temizleyin ve içlerini hafifçe oyun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin'den çocukların severek yiyecekleri, sunumuyla da dikkat çeken bir pasta...

Ekmeği çok ince ufalayın. Tavada margarini ısıtıp ufalanmış ekmek içi, 3.5 çorba kaşığı tozşeker ve iki çay kaşığı tarçını ilave ederek kızarıncaya kadar karıştırın.

Kremayı küçük bir tencereye alıp bir taşım kaynatın. Üzerine küçük parçalara ayırdığınız çikolataları ilave edin.

Taze ıspanağı haşlayıp süzün ve suyunu iyice sıkın. Tuz, beyaz biber, dolmalık fıstık, sarımsak ve parmesan peyniri ekleyip, blenderden geçirin.

Ayşe Tüter'in tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri