Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Yeşil yayla tatlısı
Yeşil yayla tatlısı
Pratik Yeşil yayla tatlısı Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
5 adet yumurta
1 çay bardağı tozşeker
1 çay bardağı un
1 çorba kaşığı irmik
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 kase dövülmüş antepfıstığı
50 gram file antepfıstığı
1 tutam tuz
şerbeti için: 2 su bardağı su
iki buçuk su bardağı tozşeker
yarım limonun suyu
üzerine: antepfıstığı

Hazırlanışı: Yumurtaların ak ve sarılarını ayırın. Akları bir tutam tuzla birlikte mikserle kar haline gelene dek çırpın. Tozşekeri, yumurta sarısı ile karıştırın. Un, irmik ve sıvıyağı yavaş yavaş ilave edin. Kabartma tozunu ekleyin. Dövülmüş antepfıstığını ilave ederek karıştırın. Kalıbı yağlayarak, hazırladığınız hamuru içine dökün. 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Şerbeti hazırlamak için tozşeker ve suyu tencerede kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyunu ilave edin. Soğumaya bırakın. Fırından aldığınız sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün. Üzerine file antepfıstığı serpin. Dilimleyerek servis yapın.

Kaynak: Sofra / Ayşe Tüter'in tarifi


Yumurtaların ak ve sarılarını ayırın. Akları bir tutam tuzla birlikte mikserle kar haline gelene dek çırpın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

AVEA mutfak Şefi Kadir Şahin'den, evde kolayca yapabileceğiniz, farklı bir kebap tarifi...

Yaz aylarına özel bir kek tarifi... HOME STORE CAFE'nin Pazarlama ve İletişim Koordinatörü Şeyda Coşkun Masrafçı'nın kalorisi az olan, diyet kek tarifini mutlaka deneyin...

Unu bir kaba eleyin. Yoğurt, yumurta, tereyağı, kabartma tozu ve tuzu ilave edip hamur kıvamına gelene kadar iyice yoğurun

Çırağan Sarayı mutfağının usta aşçısı Hüseyin Ulaş sizler için İran usulü kebap tarifi verdi. Tadı ve sunumuyla göz kamaştıran bu lezzeti mutlaka deneyin...

Mısır unu, tozşeker, sıvıyağ, tereyağı, süt ve tuzu derin bir kaseye alın. Boza kıvamına gelene kadar ılık su ekleyin ve 10 dakika yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri