Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Yeşil yayla tatlısı
Yeşil yayla tatlısı
Pratik Yeşil yayla tatlısı Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
5 adet yumurta
1 çay bardağı tozşeker
1 çay bardağı un
1 çorba kaşığı irmik
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 kase dövülmüş antepfıstığı
50 gram file antepfıstığı
1 tutam tuz
şerbeti için: 2 su bardağı su
iki buçuk su bardağı tozşeker
yarım limonun suyu
üzerine: antepfıstığı

Hazırlanışı: Yumurtaların ak ve sarılarını ayırın. Akları bir tutam tuzla birlikte mikserle kar haline gelene dek çırpın. Tozşekeri, yumurta sarısı ile karıştırın. Un, irmik ve sıvıyağı yavaş yavaş ilave edin. Kabartma tozunu ekleyin. Dövülmüş antepfıstığını ilave ederek karıştırın. Kalıbı yağlayarak, hazırladığınız hamuru içine dökün. 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Şerbeti hazırlamak için tozşeker ve suyu tencerede kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyunu ilave edin. Soğumaya bırakın. Fırından aldığınız sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün. Üzerine file antepfıstığı serpin. Dilimleyerek servis yapın.

Kaynak: Sofra / Ayşe Tüter'in tarifi


Yumurtaların ak ve sarılarını ayırın. Akları bir tutam tuzla birlikte mikserle kar haline gelene dek çırpın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Eti tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave edin. Üzerinde biriken köpükleri ara sıra alarak yumuşayana kadar haşlayın.

Soğanı, yarım demet maydanozu, domatesi ve sivribiberi doğrayıp bir kapta birleştirin.

Kıymayı yarım çay bardağı su ile birlikte tencereye alın. Orta ateşte, kapağı kapalı olarak, et suyunu çekene kadar pişirin.

Pirinçle sade bir pilav yapın. Diğer tarafta köfteyi yapmak için, kıyma, bayat ekmek, sıvıyağ, tuz, ve baharatı yoğurun.

Çocuklar için besin değeri çok yüksek, lezzetli bir sandviç. Ramada Plaza İstanbul Hotel'in genç aşçısı Fatih Aydın pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri