Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Yeşil yayla tatlısı
Yeşil yayla tatlısı
Pratik Yeşil yayla tatlısı Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
5 adet yumurta
1 çay bardağı tozşeker
1 çay bardağı un
1 çorba kaşığı irmik
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 kase dövülmüş antepfıstığı
50 gram file antepfıstığı
1 tutam tuz
şerbeti için: 2 su bardağı su
iki buçuk su bardağı tozşeker
yarım limonun suyu
üzerine: antepfıstığı

Hazırlanışı: Yumurtaların ak ve sarılarını ayırın. Akları bir tutam tuzla birlikte mikserle kar haline gelene dek çırpın. Tozşekeri, yumurta sarısı ile karıştırın. Un, irmik ve sıvıyağı yavaş yavaş ilave edin. Kabartma tozunu ekleyin. Dövülmüş antepfıstığını ilave ederek karıştırın. Kalıbı yağlayarak, hazırladığınız hamuru içine dökün. 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Şerbeti hazırlamak için tozşeker ve suyu tencerede kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyunu ilave edin. Soğumaya bırakın. Fırından aldığınız sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün. Üzerine file antepfıstığı serpin. Dilimleyerek servis yapın.

Kaynak: Sofra / Ayşe Tüter'in tarifi


Yumurtaların ak ve sarılarını ayırın. Akları bir tutam tuzla birlikte mikserle kar haline gelene dek çırpın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Farklı bir spagetti denemek isteyenler için pratik bir tarif. Pizza Venti'nin kurucusu İlter Kanat sizler için anlattı...

Kofikleri sıcak suda ıslatıp çıkarın. Bir kapta suyunu süzüp bekletin. Soğanları ince kıyın. Tavaya sıvıyağı boşaltıp kızdırdıktan sonra soğanları altın rengi alana dek kavurun.

Mercimeği akşamdan ıslatın. Ertesi gün yıkayıp, süzün. Üzerine su ilave edip, pişmeye bırakın. Kesme hamur ya da makarnayı ekleyip 10 dakika pişirin.

Süt ve tozşeker orta boy bir tencerede karıştırılarak orta ısılı ateşin üzerine koyulur. Sürekli karıştırılarak şeker eriyip süt ılınıncaya kadar ısıtılır.

Küçük küpler halinde doğradığınız sebzeleri – artık evde ne varsa – suda haşlamaya başlayın. Suyu içine koyduğunuz malzemenin miktarına göre ayarlayabilirsiniz.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri