Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Vişneli ekmek tatlısı
Vişneli ekmek tatlısı
Pratik Vişneli ekmek tatlısı Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
8 dilim bayat tost ekmeği
1 kase dondurulmuş vişne
1 su bardağı vişne suyu
kreması için: bir buçuk su bardağı süt
5 çorba kaşığı tozşeker
iki buçuk çorba kaşığı un
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
1 paket vanilya
fındık büyüklüğünde margarin

Hazırlanışı: Bayat ekmeğin kenarlarını incecik kesin ya da bardak yardımıyla yuvarlak dilimler çıkarın. Fırında hafifçe kızartın. Servis tabağına dizin. Üzerlerine vişne suyunu gezdirin. Ekmeklerin vişne suyunu çekmesini bekleyin. Diğer tarafta kremayı hazırlayın. Bunun için süte tozşeker, un, yumurta, vanilya ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin. İyice çırpın. Koyu bir krema elde edin. Kremayı ocaktan alırken, margarini ekleyin. 4 ekmeğin üzerine kremadan sürün. Vişne taneleri koyup, kalan 4 ekmeği üzerine kapatın. En üste de krema sürüp, vişne taneleri dizin. Soğuyunca servis yapın.

Kaynak: Sofra


Bayat ekmeğin kenarlarını incecik kesin ya da bardak yardımıyla yuvarlak dilimler çıkarın. Fırında hafifçe kızartın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Domatesleri iri parçalar halinde kesip blendere alın. Üzerine maydanoz, beyaz peynir ve sarımsağı da ilave edip çekin.

Geniş bir salata kabının içersine göbek salatayı doğrayıp ananas, dana jambon, tavuk jambon ve mısır ilave edin. Üzerini lahana, domates, havuç, salatalık, roka ile süsleyin.

Oktay Usta'dan pratik bir börek tarifi

lspanağı ayıklayın. Kök kısmını 5 cm. uzunluğunda keserek ayırın, iyice yıkayın.

Öncelikle tavuk suyunu kaynatın ve bir kenara alın. Daha sonra iç harç için bir tencerede tereyağını eritip, dolmalık fıstığı hafif pembeleşene kadar kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri