Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Tuil içinde yaz meyveleri
Tuil içinde yaz meyveleri
Pratik Tuil içinde yaz meyveleri Tarifi

Yemekevi.tv'nin en genç aşçısından çok lezzetli bir tatlı. 16 yaşındaki stajyer aşçı Kadriye Yorulmaz'ın tarifine bayılacaksınız...

Tuil hamuru malzemeleri:
180 gr şeker
105 gr un
10 gr haşhaş
125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
90 gr glikoz
Mevsim salatalarının malzemeleri: 2 adet çilek
1 adet kivi
1 adet armut
2 kayısı
1 dilim karpuz

Tuil hamurunun hazırlanışı: Bütün malzemeler mixere konulup 5 dakika karıştırılır. Karışan hamur 5 dakika buzdolabında bekletilir. Kayısı büyüklüğünde parça alınıp avuç içinde biraz yuvarlanır. Fırın tepsisine silpat yerleştirilerek hamur üzerine konulur. 180 derecelik fırında 13-14 dakika pişirilir. Fırından çıkan tuil hamurun ılıması beklenir ve  ters çevrilen su bardağının üzerine konulur, yanlarından çekilip şekillendirilir.

Meyveler küçük küpler halinde doğranır ve karıştırılır. Dekor yapılan tabağın içine tuil yerleştirilir ve meyve salataları içine konur. Süsleme amaçlı ve ayrı bir tat vermesi için vanilyalı dondurma ile servis edilir.

Afiyet alsın…


Yemekevi.tv'nin en genç aşçısından çok lezzetli bir tatlı. 16 yaşındaki stajyer aşçı Kadriye Yorulmaz'ın tarifine bayılacaksınız...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Un, margarin, pudraşekeri, yumurta akı ve vanilyayı karıştırıp yoğurun. Hazırladığınız hamuru nemli bir beze sararak 15 dakika dinlendirin.

Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Kuruması için düz bir tabağa alın. Üzerine sıvıyağ, galeta unu, karabiber, pulbiber ve toz kızmızıbiber ekleyip harmanlayın.

Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Üzerine kremayı ilave edip, karıştırın.

Mercimeği haşlayıp süzün. Bir tencereye yemeklik doğranmış soğan ve 1 kahve fincanı zeytinyağını alın.

Ayıklanmış ve yıkanmış karalahana, pazı ve pırasayı bir parmak kalınlığında doğrayın. Taze soğan, maydanoz ve taze naneyi incecik kıyın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri