Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Tuil içinde yaz meyveleri
Tuil içinde yaz meyveleri
Pratik Tuil içinde yaz meyveleri Tarifi

Yemekevi.tv'nin en genç aşçısından çok lezzetli bir tatlı. 16 yaşındaki stajyer aşçı Kadriye Yorulmaz'ın tarifine bayılacaksınız...

Tuil hamuru malzemeleri:
180 gr şeker
105 gr un
10 gr haşhaş
125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
90 gr glikoz
Mevsim salatalarının malzemeleri: 2 adet çilek
1 adet kivi
1 adet armut
2 kayısı
1 dilim karpuz

Tuil hamurunun hazırlanışı: Bütün malzemeler mixere konulup 5 dakika karıştırılır. Karışan hamur 5 dakika buzdolabında bekletilir. Kayısı büyüklüğünde parça alınıp avuç içinde biraz yuvarlanır. Fırın tepsisine silpat yerleştirilerek hamur üzerine konulur. 180 derecelik fırında 13-14 dakika pişirilir. Fırından çıkan tuil hamurun ılıması beklenir ve  ters çevrilen su bardağının üzerine konulur, yanlarından çekilip şekillendirilir.

Meyveler küçük küpler halinde doğranır ve karıştırılır. Dekor yapılan tabağın içine tuil yerleştirilir ve meyve salataları içine konur. Süsleme amaçlı ve ayrı bir tat vermesi için vanilyalı dondurma ile servis edilir.

Afiyet alsın…


Yemekevi.tv'nin en genç aşçısından çok lezzetli bir tatlı. 16 yaşındaki stajyer aşçı Kadriye Yorulmaz'ın tarifine bayılacaksınız...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sıvı yağı geniş bir tavada kızdırın. Lahana, ince kıyılmış soğan, rendelenmiş havuç, soya filizi ve tuzu ilave edip 5 dakika kavurun.

Zeytinyağında sarımsağı 2-3 dakika soteleyin. Mantar ve tane karabiberi ekleyip mantar pembeleşene kadar sotelemeye devam edin.

Kek unu ve kakaoyu karıştırın. Şeker ve margarini ilave edip yoğurun.

Fırın kabının içine, iyice yıkadığınız maydanozun tamamını, sapları ile birlikte yayın.

Tencereye süt, pirinç unu, buğday nişastası, un ve tereyağını koyun. Kısık ateşte ağır ağır karıştırıp muhallebi kıvamı alana dek pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri