Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Patates tatlısı
Patates tatlısı
Pratik Patates tatlısı Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
125 gram margarin
2 adet haşlanmış patates
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar un
2 çorba kaşığı dövülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
şerbeti için: 1 su bardağı su
bir buçuk su bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı limon suyu

Hazırlanışı: Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için tozşeker ve suyu bir tencereye alıp kaynatın. Limon suyunu ilave edin. Bir iki taşım kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Hamuru için, margarini eritip soğutun. Haşlanıp ezilmiş patates, yumurta, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırın. Üzerine azar azar elenmiş un ilave ederek ele yapışmayacak bir hamur hazırlayın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp çay tabağı büyüklüğünde açın. Dövülmüş ceviz ve tarçını karıştırıp açılan hamurların üzerine koyun. Büzdürerek kapatın ve elinizle yuvarlayın. Yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Üzerine soğuk şerbeti gezdirip, arzunuza göre süsledikten sonra servis yapın.

Kaynak: Sofra / Ayşe Tüter'in tarifi


 


Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için tozşeker ve suyu bir tencereye alıp kaynatın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hamsiyi ayıklayın ve kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp süzdükten sonra 4 su bardağı suda haşlayın.

Patlıcanları alacalı soyup kuşbaşı şeklinde doğrayın. Bol tuz serperek 15 dakika bekletin.

Yumurtaları küçük bir kaba koyun. Üzerini suyla doldurun. Yüksek ateşte kaynadıktan sonra, ateşi kısarak 12 dakika daha pişirin. Pişen yumurtaları suda yıkayıp soğutun ve kabuklarını soyun.

Yaz aylarında yapılabilecek hafif ve çok lezzetli bir tarif. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Süleyman Engin sizler için anlattı...

Sebze yemeklerini ve özellikle enginar'i sevenler için Aşçı Fok'tan bol vitaminli bir enginar tarifi...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri