Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Palute
Palute
Pratik Palute Tarifi

Malzemeler: 2-4 kişilik
500 gram üzüm (siyah veya beyaz üzüm)
iki buçuk çorba kaşığı nişasta
bir buçuk kahve fincanı soğuk su
6 çorba kaşığı tozşeker
1’er kahve fincanı gül suyu ve pudra şekeri

Hazırlanışı: Üzümleri taneleyin. Tülbent yardımıyla suyunu sıkıp, tencereye alın. Ayrı bir yerde nişastayı suda açıp, tozşekerle birlikte tencereye aktarın. Orta ısılı ocakta sürekli karıştırarak, koyulaşana dek pişirin. Dikdörtgen bir tabağa dökün ve soğumaya bırakın. Tatlıyı üçgen şeklinde kesin. Gülsuyu ve pudraşekeri serperek servis yapın.

Dipnot: Peltenin bir başka çeşidi olan ve ismini Farsça’dan alan “Palute”, özellikle İstanbul’da Ramazan ve bayram sofraları için hazırlanır.

Kaynak: Sofra Dergisi-Saniye Döldüş'ün tarifi


Üzümleri taneleyin. Tülbent yardımıyla suyunu sıkıp, tencereye alın. Ayrı bir yerde nişastayı suda açıp, tozşekerle birlikte tencereye aktarın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Meksika mutfağına ait bu yemek tarifi Crowne Plaza Hotel'in Sous Chef'i Mahmut Çalışlar tarafından Şubat ayında sunuldu...

Suyu tencereye alarak kaynatın. Mısır ununu ekleyerek hamur elde edin. Ocağın üzerinde 10 dakika karıştırarak pişirin.

Palamudu temizleyin. İyice yıkayıp süzgece alın. Soğanları soyun. 1 bütün soğan ve balığı tuzlu suda 20 dakika haşlayın.

Kuzu etini robota alın. Üzerine kırmızı biber, maydanoz, sarımsak, tuz ve karabiber ekleyip birlikte çekin.

Geniş bir kaba ceviz, incir ve ezilmiş keçi peynirini koyup karıştırın. Lavaş ekmeklerinin bir yüzüne tereyağı sürün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri