Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Palute
Palute
Pratik Palute Tarifi

Malzemeler: 2-4 kişilik
500 gram üzüm (siyah veya beyaz üzüm)
iki buçuk çorba kaşığı nişasta
bir buçuk kahve fincanı soğuk su
6 çorba kaşığı tozşeker
1’er kahve fincanı gül suyu ve pudra şekeri

Hazırlanışı: Üzümleri taneleyin. Tülbent yardımıyla suyunu sıkıp, tencereye alın. Ayrı bir yerde nişastayı suda açıp, tozşekerle birlikte tencereye aktarın. Orta ısılı ocakta sürekli karıştırarak, koyulaşana dek pişirin. Dikdörtgen bir tabağa dökün ve soğumaya bırakın. Tatlıyı üçgen şeklinde kesin. Gülsuyu ve pudraşekeri serperek servis yapın.

Dipnot: Peltenin bir başka çeşidi olan ve ismini Farsça’dan alan “Palute”, özellikle İstanbul’da Ramazan ve bayram sofraları için hazırlanır.

Kaynak: Sofra Dergisi-Saniye Döldüş'ün tarifi


Üzümleri taneleyin. Tülbent yardımıyla suyunu sıkıp, tencereye alın. Ayrı bir yerde nişastayı suda açıp, tozşekerle birlikte tencereye aktarın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tatlı yiyip tatlı konuşmak isteyenler için Derya Aydın'dan hoş bir tarif.

Yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağda kavurun. Dolmalık fıstığı ekleyip, pembeleşene kadar kavurmaya devam edin.

Kebap yapmak artık çok kolay. Özellikle piknik günlerinizde mangalın tadını çıkarmak için bu tarifi mutlaka deneyin. Biz denedik ve bu lezzeti unutamadık!

Muzlu pudingi 3 bardak soğuk süte ilave edip paket üzerindeki tarife göre pişirin. Ortası delik kek kalıbını hafif ıslatıp pudingi ilave edin.

Bir tencereye bir bardak un eleyin. 1,5 bardak şeker koyun. Üzerine 1 lt soğuk sütü yavaş yavaş ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri