Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Marmelatlı toplar
Marmelatlı toplar
Pratik Marmelatlı toplar Tarifi

Malzemeler: 10 kişilik
2 hazır ekmek hamuru
200 gram margarin
200 gram pudraşekeri
2 yumurtanın sarısı
100 gram file badem ya da fındık içi
1 su bardağı ayva marmeladı
1 su bardağı hazır muhallebi
üzeri için: hazır çikolata sosu

Hazırlanışı: Margarini oda ısısında bekletin. Ekmek hamurunu hamur yoğurma kabına alın. Margarin ve pudraşekeri ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin. Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparın. Her birini avucunuzda açıp marmeladı ya da muhallebiyi içlerine ilave edin. Her birini top şeklinde kapatın. Her parçayı önce yumurta sarısına sonra da bademlere bulayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Ilık servis yapın.


Margarini oda ısısında bekletin. Ekmek hamurunu hamur yoğurma kabına alın. Margarin ve pudraşekeri ilave edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bir büyük tencerede margarin eritilir. Yağı kızınca doğranmış havuç, şalgam ve kereviz rendesi katılıp karıştırarak 8-10 dakika pişirilir.

Dark rom dışındaki malzemeler karıştırılarak kırık buzlu bardağa konur. Üzerine de dark rom damlatılarak ilave edilir.

Kokteyl kadehlerini buzlukta bekletin. Elmanın çekirdekli kısımlarını temizleyip çok ince dilimleyin. Kararmasını önlemek için elma dilimlerinin üzerine limon suyu gezdirin.

Kayısıları ve cevizi kıyın. Unu bir kaba eleyin. Ortasını havuz gibi açın. Tozşeker, yumurta ve oda sıcaklığındaki margarini ilave edip, yoğurun.

Bayramların vazgeçilmez tatlısı dilber dudağı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri