Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Marmelatlı toplar
Marmelatlı toplar
Pratik Marmelatlı toplar Tarifi

Malzemeler: 10 kişilik
2 hazır ekmek hamuru
200 gram margarin
200 gram pudraşekeri
2 yumurtanın sarısı
100 gram file badem ya da fındık içi
1 su bardağı ayva marmeladı
1 su bardağı hazır muhallebi
üzeri için: hazır çikolata sosu

Hazırlanışı: Margarini oda ısısında bekletin. Ekmek hamurunu hamur yoğurma kabına alın. Margarin ve pudraşekeri ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin. Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparın. Her birini avucunuzda açıp marmeladı ya da muhallebiyi içlerine ilave edin. Her birini top şeklinde kapatın. Her parçayı önce yumurta sarısına sonra da bademlere bulayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Ilık servis yapın.


Margarini oda ısısında bekletin. Ekmek hamurunu hamur yoğurma kabına alın. Margarin ve pudraşekeri ilave edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Üzümü iyice yıkayın ve tencereye alın. Su ilave edip, pişmeye bırakın. Diğer tarafta vişneleri ayıklayın ve yıkayın.

Bir tencereye su ve et suyunu alıp ocağa oturtun. Tuz ekleyin ve kaynamaya başlayınca makarnayı ilave edin.

Kuyruk yağını incecik doğrayarak, tencerede yağını saiana kadar kavurun. İçerisine kuşbaşı doğranmış butu ilave edin. Kısık ateşte yaklaşık 1 saat kendi suyu ile pişirin.

Lüleburgaz’ın köylerinde nisan-mayıs aylarında, yağmur duasına çıkıldığında Höşmerim yapmak adettendir. Höşmerim, Anadolu’nun pek çok ilinde farklı şekillerde hazırlanıyor. Kimi yerlerde un tereyağında kavruluyor.

Pilav tutkunları için lezzetli mi lezzetli bir tarif. Safranlı ve bol baharatlı bu pilavı pişirerek harikalar yaratabilirsiniz.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri