Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Marmelatlı toplar
Marmelatlı toplar
Pratik Marmelatlı toplar Tarifi

Malzemeler: 10 kişilik
2 hazır ekmek hamuru
200 gram margarin
200 gram pudraşekeri
2 yumurtanın sarısı
100 gram file badem ya da fındık içi
1 su bardağı ayva marmeladı
1 su bardağı hazır muhallebi
üzeri için: hazır çikolata sosu

Hazırlanışı: Margarini oda ısısında bekletin. Ekmek hamurunu hamur yoğurma kabına alın. Margarin ve pudraşekeri ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin. Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparın. Her birini avucunuzda açıp marmeladı ya da muhallebiyi içlerine ilave edin. Her birini top şeklinde kapatın. Her parçayı önce yumurta sarısına sonra da bademlere bulayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Ilık servis yapın.


Margarini oda ısısında bekletin. Ekmek hamurunu hamur yoğurma kabına alın. Margarin ve pudraşekeri ilave edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Akşamdan ıslatılmış börülceleri haşlayıp soğuk sudan geçirin. Süzgece alıp suyunu iyice süzün.

Pazı yapraklarını yıkayın. Hafif tuzlu suda haşlayıp süzün. Soğuduktan sonra ekmek tahtasında ince kıyın. Soğanı yemeklik doğrayın.

Fıççın veya Fıtçın bir çerkez yemeği. Fıtçın veya fıccın; etli demek. Zaten bazı çerkezler buna etli börek de diyorlar.

Şerbeti için, esmer şeker ve suyu bir tencereye koyun. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip 1 dakika sonra ocaktan alın.

Un, margarin, pudraşekeri, yumurta akı ve vanilyayı karıştırıp yoğurun. Hazırladığınız hamuru nemli bir beze sararak 15 dakika dinlendirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri