Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Klofatis tatlısı
Klofatis tatlısı
Pratik Klofatis tatlısı Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
1 adet yumurta
1 adet yumurta sarisi
75 gram sut
125 gram krema
20 gram nişasta
1 adet vanilya çubuk (toz vanilya da olabilir)
75 gr seker
1 çay bardağı yaban mersini (vişne, böğürtlen kullanılabilir)
isteğe bağlı likör ya da gül suyu

Hazırlanışı: yumurta, krema, şeker, nişasta ve vanilyayı çırpma kabına alın. Nişastaları topak yapmadan iyice karıştırın. İsterseniz içine likör ya da gülsuyu ilave edebilirsiniz. Sütlaç kaplarına birer yemek kaşığı  yaban mersini koyun. Üzerine hazırladığınız karışımı dökün. Sütlaç kaplarını içi su dolu fırın tepsisinin içine yerleştirin. 210 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Dolapta 1 saat soğutup ılık olarak servis edin. Dondurma ile servis yapabilirsiniz.


Farklı ve hafif tatlı tarifi arayanlar için tadına doyulmayacak bir reçete. Radisson Sas Bosphorus'un genç pastacısı sizler için anlattı...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pirinci soğuk su ile yıkayıp suyunu süzün. Üzümleri yıkayıp, ayıklayarak ayrı ayrı kaplarda soğuk suda şişmeye bırakın.

Ceviz ve şekeri karıştırıp robotta ince çekin. Yufkalardan birini tezgaha yayıp üzerine bıçağın ucu ile minik tereyağı parçaları sürün.

Süt, yumurta sarısı ve unu orta boy bir çelik tencereye koyun. Mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika kadar çırparak malzemeleri pürüzsüz hale getirin.

Tereyağını yumuşaması için oda ısısında bekletin. Hamur yoğurma kabına alıp mikserle çırpın.

Patlıcanları arzuya göre alacalı soyun ve iki buçuk üç parmak eninde dilimleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri