Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Klofatis tatlısı
Klofatis tatlısı
Pratik Klofatis tatlısı Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
1 adet yumurta
1 adet yumurta sarisi
75 gram sut
125 gram krema
20 gram nişasta
1 adet vanilya çubuk (toz vanilya da olabilir)
75 gr seker
1 çay bardağı yaban mersini (vişne, böğürtlen kullanılabilir)
isteğe bağlı likör ya da gül suyu

Hazırlanışı: yumurta, krema, şeker, nişasta ve vanilyayı çırpma kabına alın. Nişastaları topak yapmadan iyice karıştırın. İsterseniz içine likör ya da gülsuyu ilave edebilirsiniz. Sütlaç kaplarına birer yemek kaşığı  yaban mersini koyun. Üzerine hazırladığınız karışımı dökün. Sütlaç kaplarını içi su dolu fırın tepsisinin içine yerleştirin. 210 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Dolapta 1 saat soğutup ılık olarak servis edin. Dondurma ile servis yapabilirsiniz.


Farklı ve hafif tatlı tarifi arayanlar için tadına doyulmayacak bir reçete. Radisson Sas Bosphorus'un genç pastacısı sizler için anlattı...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle iç harç için sıvıyağda çok küçük doğranmış kuşbaşı kuzu etini harlı ateşte kavurun.

Soğan ve sarımsakları soyun. Sarımsak, soğan, kişniş, defne yaprağı, kuşüzümü, şeker ve sirkeyi derin bir kasede karıştırın.

Yemekevi.tv okuyucularınden Osman Salkım'ın gönderdiği beşamel soslu çipura balığı tarifini mutlaka deneyin...

Polat Renaissance İstanbul Hotel'in başarılı aşçısından keyifle yenilebilecek, hafif bir salata. Sofralarına renk katmak isteyenler bu salatayı mutlaka denemeli.

Soğan ve sarımsakları soyup kıyın. Margarini tavada eritip soğanları pembeleştirin. Kıymayı ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. 1 tutam tuz ve karabiber ekin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri