Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Klofatis tatlısı
Klofatis tatlısı
Pratik Klofatis tatlısı Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
1 adet yumurta
1 adet yumurta sarisi
75 gram sut
125 gram krema
20 gram nişasta
1 adet vanilya çubuk (toz vanilya da olabilir)
75 gr seker
1 çay bardağı yaban mersini (vişne, böğürtlen kullanılabilir)
isteğe bağlı likör ya da gül suyu

Hazırlanışı: yumurta, krema, şeker, nişasta ve vanilyayı çırpma kabına alın. Nişastaları topak yapmadan iyice karıştırın. İsterseniz içine likör ya da gülsuyu ilave edebilirsiniz. Sütlaç kaplarına birer yemek kaşığı  yaban mersini koyun. Üzerine hazırladığınız karışımı dökün. Sütlaç kaplarını içi su dolu fırın tepsisinin içine yerleştirin. 210 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Dolapta 1 saat soğutup ılık olarak servis edin. Dondurma ile servis yapabilirsiniz.


Farklı ve hafif tatlı tarifi arayanlar için tadına doyulmayacak bir reçete. Radisson Sas Bosphorus'un genç pastacısı sizler için anlattı...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ramazan sofralarını renklendirecek ve tatlandıracak bir kebap tarifi. The Marmara Pera Hotel'in mutfak şefi Abdullah Yanık sizler için anlattı...

Kayısıları küçük küçük doğrayın. Kayısı, kuş üzümü ve kuru üzümü ayrı kaplara alıp, şişmeleri için üstlerine kaynar su ilave edin ve bir gece bu şekilde bekletin.

Emre Altıntaş'tan Meksika mutfağına ait lezzetli bir piliç tarifi

Yıkanmış karalahanayı saplarıyla birlikte kıyın. Acısının çıkması için üzerine kaynar su döküp, 10 dakika kaynatın.

Un, ruşeym ve tuzu büyük bir kaseye koyun. Tereyağını ekleyip küçük ekmek kırıntıları haline gelinceye kadar parmak uçlarınızla ufalayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri