Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kayısılı portakal jölesi
Kayısılı portakal jölesi
Pratik Kayısılı portakal jölesi Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
216 kalori
225 gram kuru kayısı
bir buçuk su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
2 tatlı kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı bal
bir buçuk su bardağı su
üzerine: yoğurt
süslemek için: kayısı, nane, bal

Hazırlanışı: Kuru kayısıları portakal suyu ile birlikte bir tencereye alın ve yumuşayana kadar kaynatın. Tencereyi ocaktan aldıktan sonra 10-15 dakika soğutun. Blenderden geçirip, püre haline getirin. Limon suyu, bal ve suyu ekleyin. Tüm malzemeyi iyice karıştırın. 4 adet küçük kaseyi streç filmle kaplayın ve kayısılı karışımı bu kaplara pay edin. Buzlukta 2-3 saat beklettikten sonra servis tabaklarına ters çevirip çıkarın. Üzerlerindeki streç filmi alın. Tatlıların üzerini yoğurtla kaplayın. 15-20 dakika oda sıcaklığında beklettikten sonra kayısı dilimi, nane yaprağı ve balla süsleyip, servis yapın.


Kuru kayısıları portakal suyu ile birlikte bir tencereye alın ve yumuşayana kadar kaynatın. Tencereyi ocaktan aldıktan sonra 10-15 dakika soğutun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tencereye tavuk suyunu, salçayı ve ayıklanıp yıkanmış pirinci koyun. Pirinç şişene kadar kısık ateşte kaynatın.

Lahana yapraklarını tuzlu suda hafif yumuşayana kadar haşlayıp süzgece alın. Midyeleri 15 dakika suda bekletip süzün.

Biz bu patlıcan kebabının tadına doyamadık. Eminiz ki siz de doyamayacaksınız. Hem basit, hem de çok lezzetli. Mangal keyfi için vazgeçilmez...

Tavuk veya et suyunu tencereye alın. Yıkanmış pirinci ilave edip kaynamaya bırakın.

Margarini ve çikolatayı küçük bir kapta karıştırarak kısık ateşte eritin. Yumurtaları şekerle birlikte mikserle iyice çırpın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri