Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Karışık meyve ezmesi
Karışık meyve ezmesi
Pratik Karışık meyve ezmesi Tarifi

Malzemeler: 8-10 adet
3 adet elma
2’şer adet armut ve muz
1 su bardağı tozşeker
1 çay kaşığı tarçın
yarım çay kaşığı dövülmüş karanfil
4 çorba kaşığı galeta unu
yeteri kadar su
üzerine: krema, ahududu ve kivi sos

Hazırlanışı: Kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarıp, küp doğradığınız elma ve armutları 2 su bardağı su ile birlikte tencereye alın. Kısık ateşte meyveler yumuşayana kadar haşlayın ve süzün. İçine tozşeker, tarçın, karanfil ilave ederek blenderden geçirin. Karışımın içine dilimlenmiş muzu katın ve tekrar blenderden geçirip, bir kaseye alın. Galeta ununu ekleyip, karıştırın. Küçük tatlı kaplarını streç filmle kaplayın ve karışımı bu kaplara paylaştırın. Buzlukta 2-3 saat beklettikten sonra servis tabaklarına ters çevirip, çıkarın. Üzerlerini krema ile kaplayın. Ahududu ve kivi sosuyla süsleyip, 15-20 dakika oda sıcaklığında beklettikten sonra servis yapın.

Aşçının notu: Hazırladığınız karışımı küçük kaplar yerine, ıslatılmış orta büyüklükte bir cam kabın içine de boşaltıp, soğutabilirsiniz.


Kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarıp, küp doğradığınız elma ve armutları 2 su bardağı su ile birlikte tencereye alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hem sağlıklı hem de lezzetli bir aşk yemeği. Mövenpick Hotel Azzur Restauran’tın şefi Orhan Demirok sizler için hazırladı

Kremayı kısık ateşte ocağa koyun. Isınınca çikolatayı kırıp, içine atın. Krema kaynamadan ocaktan alın.

Zeytinyağının yarısını tavaya alın. Lüfer balığını temizledikten sonra bütün olarak tavada pişirin.

Süt ve tozşekeri bir tencereye alıp kaynatın. İçine irmiği ve portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri