Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Karışık meyve ezmesi
Karışık meyve ezmesi
Pratik Karışık meyve ezmesi Tarifi

Malzemeler: 8-10 adet
3 adet elma
2’şer adet armut ve muz
1 su bardağı tozşeker
1 çay kaşığı tarçın
yarım çay kaşığı dövülmüş karanfil
4 çorba kaşığı galeta unu
yeteri kadar su
üzerine: krema, ahududu ve kivi sos

Hazırlanışı: Kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarıp, küp doğradığınız elma ve armutları 2 su bardağı su ile birlikte tencereye alın. Kısık ateşte meyveler yumuşayana kadar haşlayın ve süzün. İçine tozşeker, tarçın, karanfil ilave ederek blenderden geçirin. Karışımın içine dilimlenmiş muzu katın ve tekrar blenderden geçirip, bir kaseye alın. Galeta ununu ekleyip, karıştırın. Küçük tatlı kaplarını streç filmle kaplayın ve karışımı bu kaplara paylaştırın. Buzlukta 2-3 saat beklettikten sonra servis tabaklarına ters çevirip, çıkarın. Üzerlerini krema ile kaplayın. Ahududu ve kivi sosuyla süsleyip, 15-20 dakika oda sıcaklığında beklettikten sonra servis yapın.

Aşçının notu: Hazırladığınız karışımı küçük kaplar yerine, ıslatılmış orta büyüklükte bir cam kabın içine de boşaltıp, soğutabilirsiniz.


Kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarıp, küp doğradığınız elma ve armutları 2 su bardağı su ile birlikte tencereye alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tereyağını bir tavada eritin. Kayısıları yıkayın ve kurulayın. Tereyağının içine alın ve hafif kavurun. Tozşeker ve suyu ekleyin.

Pazı yapraklarının saplarını ve ortalarındaki sert damarları kesin. Yaprakları kaynar suda 1-2 dakika bekletip çıkarın.

Zahter baharatı ile lezzetlendirilmiş bir tavuk yemeği tarifi. Mehmet Soykan'ın tarifini evde kolayca yapabilir, farklı lezzetler yaratabilirsiniz...

Hamuru hazırlamak için, un, yumurta, su ve tuzu yoğurun. 10 dakika dinlendirin. Haşlanmış kurufasuyle ve karabiberi birlikte robottan geçirin.

Pırasaları temizleyip beyaz kısımlarını kıyın. Yıkayıp süzdükten sonra tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin ve yumuşayıncaya kadar haşlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri