Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kakaolu bisküvi
Kakaolu bisküvi
Pratik Kakaolu bisküvi Tarifi

Malzemeler: 30 adet için
2 su bardağı un
1’er çay kaşığı toz karanfil ve toz tarçın
2 çorba kaşığı kakao
125 gram (yarım paket) oda sıcaklığında bekletilmiş margarin
8 çorba kaşığı tozşeker
1 adet yumurta + 1 adet yumurtanın sarısı
100 gram karışık meyve kurusu (dut, üzüm, erik)

Hazırlanışı: Un, karanfil, tarçın ve kakaoyu birlikte eleyin. Margarini ekleyip, parmak uçlarınızla unlu karışıma yavaşça yedirin. Tozşeker, yumurta sarısı ve meyve kurusunu ekleyin. Düz bir zemini unlayıp, hamuru bu zeminde yoğurun. 20 bezeye ayırıp, elinizde şekil verin. Yağlanmış tepsiye dizip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 12-15 dakika pişirin. Tepsiyi fırından alıp, 3 dakika dinlendirin. Bisküvileri fırın teline alıp, soğumaya bırakın. Soğuk olarak servis yapın.


Un, karanfil, tarçın ve kakaoyu birlikte eleyin. Margarini ekleyip, parmak uçlarınızla unlu karışıma yavaşça yedirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Margarini eritip soğumaya bırakın. Unu eleyin. Derin bir kabın içinde margarin, zeytinyağı, yoğurt, sirke, maden suyu, kabartma tozu, yumurta ve tuzu karıştırın.

Yıkayıp kuruttuğunuz meyveleri şık bir servis tabağına alın. Üzerine pudraşekeri serpip servis yapın.

Ahududuyu dikkatlice yıkayın ve 150 ml. su ile birlikte bir tencereye koyun. Ahududuyu suyun içinde kabaca ezin. Kısık ateşte bir taşım kaynatın.

Ayşe Tüter'in tarifi

Tencereye süt, pirinç unu, buğday nişastası, un ve tereyağını koyun. Kısık ateşte ağır ağır karıştırıp muhallebi kıvamı alana dek pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri