Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kabak tatlısı
Kabak tatlısı
Pratik Kabak tatlısı Tarifi

Malzemeler:
1 kg balkabağı
toz şeker

Üzeri için: ceviz ve Hindistan cevizi

Hazırlanışı: Kabakları ince dilimler halinde doğrayın. Cam fırın tepsisine sıralayın, üzerlerine tek tek birer yemek kaşığı tozşeker serpin. Yarım saat dinlendirip hafif sulanınca fırında 1 saat pişirin. Soğuyunca üzerine dövülmüş ceviz ve Hindistan cevizi serpin. Arzuya göre kaymak ve kremayla servis yapın.

Kaynak: Aşçı Fok


Aşçı Fok'un değerli yazarlarından Nurdan Çakır Tezgin'den lezzetli bir kabak tatlısı tarifi.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Akşamdan ıslattığınız kurufasulyeyi haşlayıp süzün. 4 çorba kaşığı sıvıyağı bir tavaya alıp üzerine salça ve kurufasulyeyi ekleyin.

Çırağan Palace Kempinski Hotel'in muhteşel restoranı Laledan'ın mutfak şefi Tuncay Terzioğlu'dan çok özel bir tarif. Safran soslu ve eşsiz sunumuyla...

Domatesleri ortadan ikiye kesin. Zeytin ezmesini bir sıkma torbasına doldurun.

Çırağan Kempiski'nin başarılı ve ödüllü aşçısı Uğur Alparslan'dan saray mutfağına ait bir tarif... Safran baharatıyla lezzetlendirilen bu tarifi mutlaka deneyin...

Farklı mutfakları denemek isteyenler için yepyeni bir tat. Polat Renaissance Hotel'den Ramazan Kemerpınar, Avusturya mutfağına ait olan Gulaş çorbasını sizler için anlattı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri