Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kabak tatlısı
Kabak tatlısı
Pratik Kabak tatlısı Tarifi

Malzemeler:
1 kg balkabağı
toz şeker

Üzeri için: ceviz ve Hindistan cevizi

Hazırlanışı: Kabakları ince dilimler halinde doğrayın. Cam fırın tepsisine sıralayın, üzerlerine tek tek birer yemek kaşığı tozşeker serpin. Yarım saat dinlendirip hafif sulanınca fırında 1 saat pişirin. Soğuyunca üzerine dövülmüş ceviz ve Hindistan cevizi serpin. Arzuya göre kaymak ve kremayla servis yapın.

Kaynak: Aşçı Fok


Aşçı Fok'un değerli yazarlarından Nurdan Çakır Tezgin'den lezzetli bir kabak tatlısı tarifi.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pazı yapraklarının saplarını ve ortalarındaki sert damarları kesin. Yaprakları kaynar suda 1-2 dakika bekletip çıkarın.

Lahanaların yapraklarını temizleyip yıkayın. Bir tencerede bol miktarda suyu kaynatın.

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifleri

Beşamel sos için, tencerede 1 çorba kaşığı tereyağı ve unu kavurun. Üzerine sütü ilave edin.

Yumurtayı bir kaba alıp mikserde iyice çırpın. Tereyağını buzdolabından alıp oda ısısında ılınmadan küp şeklinde kesin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri