Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kabak tatlısı
Kabak tatlısı
Pratik Kabak tatlısı Tarifi

Malzemeler:
1 kg balkabağı
toz şeker

Üzeri için: ceviz ve Hindistan cevizi

Hazırlanışı: Kabakları ince dilimler halinde doğrayın. Cam fırın tepsisine sıralayın, üzerlerine tek tek birer yemek kaşığı tozşeker serpin. Yarım saat dinlendirip hafif sulanınca fırında 1 saat pişirin. Soğuyunca üzerine dövülmüş ceviz ve Hindistan cevizi serpin. Arzuya göre kaymak ve kremayla servis yapın.

Kaynak: Aşçı Fok


Aşçı Fok'un değerli yazarlarından Nurdan Çakır Tezgin'den lezzetli bir kabak tatlısı tarifi.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Önce bir kilo havucu rendeleyerek tencereye koyun. Şeker ve su ilave ederek orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Hamuru hazırlamak için, un, yumurta, su ve tuzu yoğurun. 10 dakika dinlendirin. Haşlanmış kurufasuyle ve karabiberi birlikte robottan geçirin.

Pirinci sıcak tuzlu su ile ıslatın. Diğer tarafta fasulyeyi ayıklayıp, çok küçük verev biçiminde doğrayın.

Hülya Aydın'dan lezzetli, tadına doyamayacağınız bir browni tarifi..

Çekirdekleri çıkarılmış kayısıları şeker ve portakal çiçeği esansı karışımı içinde 12 saat bekletin. Ertesi gün harlı ateşe koyup, kaynayınca ateşi kısın ve 10 dakika kaynatın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri