Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Dondurmalı meyve kokteyli
Dondurmalı meyve kokteyli
Pratik Dondurmalı meyve kokteyli Tarifi

Yaklaşan yaz günleri için mükemmel bir tatlı. Meyve şöleni... Sunumuyla da oldukça iştah açısı olan bu tatlıyı Polat Renaissance İstanbul Hotel'in genç pastacısı anlattı...

Malzemeler:
Vişne suyu
Böğürtlen
Frambuaz
Dağ çileği
Çilek
Şeker
Nişasta

Hazırlanışı: Önce vişne suyu ve şeker bir kapta kaynatılır. Nişasta az bir su yardımıyla çözülür ve kaynayan vişne suyuna ilave edilir, karıştırılır ve üç beş saniye kaynatılıp ocaktan alınır. İçine çilek, dağ çileği, böğürtlen, frambuaz ilave edilir ve soğumaya bırakılır. Tabak portakal sosla dekore edilir. Önceden hazırlanan badem basketinin içine hazırlanan karışım konulur. Dekor amaçlı çikolataya batırılmış çilekler tabağa yerleştirilir ve dondurma konulur.

Aşçının notu: Bu tatlı kiraz ve vişne ile de yapılabilir. Biz dekor amaçlı badem basketi kullandık. Sizler evde porselen bir kaseye koyarak buzdolabında soğutabilir, bu şekilde servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...


Yaklaşan yaz günleri için mükemmel bir tatlı. Meyve şöleni... Sunumuyla da oldukça iştah açısı olan bu tatlıyı Polat Renaissance İstanbul Hotel'in genç pastacısı anlattı...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yufkaları düz bir zemine yayın. Önce ikiye, daha sonra her parçayı da üçe bölüp 18 adet yufka elde edin. Soğanı yemeklik doğrayın.

Enginarları ve kırmızı biberi ince doğrayıp bir fırın kabına alın.

Ekmek haznesinin kuru olduğunu kontrol ettikten sonra pervaneyi yerleştirin.

Usta aşçı Elmas Yetgin, pratikyemektarifleri.gen.tr'nin Anneler Günü konuğu oldu. Pratik ve lezzetli yemek tarifleri ve mutfak sırlarını pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları ile paylaştı.

Tencereye eti, yağı ve ince kıyılmış soğanı aktarın. Et, suyunu salıp çekinceye dek hızlı ateşte kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri