Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Dondurmalı meyve kokteyli
Dondurmalı meyve kokteyli
Pratik Dondurmalı meyve kokteyli Tarifi

Yaklaşan yaz günleri için mükemmel bir tatlı. Meyve şöleni... Sunumuyla da oldukça iştah açısı olan bu tatlıyı Polat Renaissance İstanbul Hotel'in genç pastacısı anlattı...

Malzemeler:
Vişne suyu
Böğürtlen
Frambuaz
Dağ çileği
Çilek
Şeker
Nişasta

Hazırlanışı: Önce vişne suyu ve şeker bir kapta kaynatılır. Nişasta az bir su yardımıyla çözülür ve kaynayan vişne suyuna ilave edilir, karıştırılır ve üç beş saniye kaynatılıp ocaktan alınır. İçine çilek, dağ çileği, böğürtlen, frambuaz ilave edilir ve soğumaya bırakılır. Tabak portakal sosla dekore edilir. Önceden hazırlanan badem basketinin içine hazırlanan karışım konulur. Dekor amaçlı çikolataya batırılmış çilekler tabağa yerleştirilir ve dondurma konulur.

Aşçının notu: Bu tatlı kiraz ve vişne ile de yapılabilir. Biz dekor amaçlı badem basketi kullandık. Sizler evde porselen bir kaseye koyarak buzdolabında soğutabilir, bu şekilde servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...


Yaklaşan yaz günleri için mükemmel bir tatlı. Meyve şöleni... Sunumuyla da oldukça iştah açısı olan bu tatlıyı Polat Renaissance İstanbul Hotel'in genç pastacısı anlattı...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tavuk etlerini bir tabağa alıp her iki tarafına da tuz ve karabiber serpin. 2 diş sarımsağı ezin.

Mayalı Hamuru hazırlayıp üzerini temiz bir bezle örtün. 20-25 dakika sıcak bir ortamda dinlendirin.

Taze ıspanağı haşlayıp süzün ve suyunu iyice sıkın. Tuz, beyaz biber, dolmalık fıstık, sarımsak ve parmesan peyniri ekleyip, blenderden geçirin.

Soğanı rendeIeyin, sarımsakları ezin. Kıyma, irmik, Soğan, sarımsak ve yoğurdu derin bir kaba alın.

Greyfurt ve portakallar dilimlenip zarları soyulur. Karıştırılıp buzdolabında bekletilir.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri