Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Cevizli pekmezli kabak tatlısı
Cevizli pekmezli kabak tatlısı
Pratik Cevizli pekmezli kabak tatlısı Tarifi

Malzemeler: 12 kişilik
1 kg tatlı balkabağı (yaklaşık 3-4 dilim)
1,5 su bardağı tozşeker
varsa 2-3 adet karanfil
1 su bardağı su
1 su bardağı pekmez
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi

Hazırlanışı: Tatlı balkabağını sabukları soyulmuş ve kavun gibi ince dilimlenmiş olarak satın alabileceğiniz gibi pazarlarda satılan ufak kabakları soydurup kullanabilirsiniz. Rengi kavuniçi ve diri görünümlü olanları tercih edin. Varsa yeşil kısımlarını kesip, dilimleri 10-12  cm boyunda kesin. Sonra da orta boy bir çelik tencereye yan yana sıralayın. Üzerine tozşekeri
Serpiştirip oda sıcaklığında en az 4-5 saat bekletin. Böylece kabaklar suyunu bırakır. Hatta bazı kabaklar o kadar sulu olur ki hiç su eklemeniz gerekmez.
Bekleyen sulanan kabakları, kısık ateşin üzerine oturtun. Bir su bardağı suyu tencerenin kenarından içine aktarın. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte 35-40 dakika, kabaklar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. (Dikkat etmeniz gereken nokta, kabakların dağılmamasıdır.) kabakları ocaktan alıp sıcakken üzerine pekmezi gezdirip, soğumasını bekleyin. Servis tabağına aktarıp dövülmüş ceviz ya da taze kaymakla süsledikten sonra servis yapın. İsterseniz kalın çekilmiş fındık veya yeşil fıstık da kullanabilirsiniz.


Tatlı balkabağını sabukları soyulmuş ve kavun gibi ince dilimlenmiş olarak satın alabileceğiniz gibi pazarlarda satılan ufak kabakları soydurup kullanabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Baklayı yıkadıktan sonra, kararmaması için limon ve un karıştırılmış suyun içinde bekletin.

Krema, un ve tereyağını kısık ateşte kaynayana kadar sürekli karıştırın. Bu karışıma azar azar mısır ununu ilave edip karıştırmaya devam edin.

Tavuk bonfileleri yıkayıp, süzün. Köri, soya sosu, karabiber ve tuzu bir kapta karıştırdıktan sonra tavukları bu karışıma bulayın.

Crowne Plaza Hotel'in genç aşçısı Tolga Türkoğlu'nun yaptığı salata Fransız mutfağına özel, vejetaryenler tarafından çok beğenilen bir başlangıç...

Bir kabın içine kıymayı, ince ince doğranmış maydanozu, rendelenmiş soğanı, ekmek içini, yumurtaları, tuzu, karabiberi ve köfte baharını koyalım.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri