Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Beyaz peynir tatlısı
Beyaz peynir tatlısı
Pratik Beyaz peynir tatlısı Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
500 gram yağsız beyaz peynir
1 su bardağı un
1 çay bardağı pirinç unu
4 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 kahve fincanı tozşeker
1 çorba kaşığı margarin
şerbeti için: iki buçuk su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
yarım limonun suyu
üzerine: antepfıstığı

Hazırlanışı: Peyniri bir gece önceden suya koyun. 2-3 kez suyunu değiştirip, bekletin. İyice tuzunu çıkarın. Ertesi gün, önce şerbeti hazırlayın. Bunun için, tozşeker ve suyu kısık ateşte 15 dakika kaynatın. Tencereyi ocaktan alıp, limon suyunu ilave edin. Şerbeti soğumaya bırakın. Diğer yandan yumurtaları tozşekerle çırpın. Un, pirinç unu, kabartma tozu ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın. Peyniri ufalayıp, malzemeye ekleyin. 26 cm çapında bir tepsiyi margarinle yağlayın. Hamuru tepsiye yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafifçe pembeleşene dek pişirin. Fırından aldığınız tatlının üzerine soğuk şerbet gezdirin. Antepfıstığı ile süsleyip servis yapın.

Kaynak: Sofra


Peyniri bir gece önceden suya koyun. 2-3 kez suyunu değiştirip, bekletin. İyice tuzunu çıkarın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Şeker ve suyu kaynatıp şurup haline getirin. Soğumaya bırakın. Hazırladığınız şuruba, eritilmiş tereyağını ve balı ilave edin.

Makarnayı damak zevkinize göre haşlayın. Bu arada havucu soyup, ince uzun şekilde doğrayın.

Makarnayı tuzlu suda bütün olarak haşlayın ve süzün. Tencereye 3 çorba kaşığı yağı alıp, eritin.

Aşurelik buğday ve nohudu akşamdan 1.5 su bardağı su ile ıslatın.

Tavuk etini haşlayıp lif lif didikleyin. Pirinç Unu, Nişasta, şeker ve sütü pişirdikten sonra 10 dakika mikserde çırpın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri