Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Şarap soslu armut
Şarap soslu armut
Pratik Şarap soslu armut Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
4 adet armut
4 çorba kaşığı tozşeker
sos için: 8 adet mürdüm eriği
2 su bardağı rose (pembe) şarap
6-7 dal karanfil
1 adet çubuk tarçın
1 su bardağı ahududu reçeli

Hazırlanışı: Armutların kabuğunu soyup, bütün olarak tencereye alın. Tozşeker ilave edip, pişirin ve soğumaya bırakın. Eriklerin çekirdeklerini çıkarın. Doğrayıp, tencereye alın. Şarap, karanfil ve tarçın ilave ederek iyice pişirin. Piştiğinde tarçın çubuğunu içinden alıp, erikleri blenderden geçirin. Reçeli ekleyip, bir taşım daha kaynatın. Sosu soğumaya bırakın. Soğuyan armutları sosla birlikte servis yapın.

Kaynak: Sofra Dergisi-Füsun Gümeli'nin tarifi


Armutların kabuğunu soyup, bütün olarak tencereye alın. Tozşeker ilave edip, pişirin ve soğumaya bırakın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Keçiboynuzunu temizleyip havanda iyice ezin. Geniş bir tencereye alıp suyu ilave edin ve iyice karıştırıp kaynatın.

Binnur Siyako'dan pratik, lezzetli ve bol vitaminli bir çorba tarifi...

Tencereye 1 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı tuz ve limon suyunu koy, kaynamaya bırak. Kerevizleri yıka, soy, enine ikiye böl, içlerini kenar kalınlığı yarım santimetre olacak şekilde oy ve kaynayan suya ekleyip, 10 dakika haşla.

Hamur yoğurma kabına yoğurt, yumurta, margarin, tozşeker ve tuz koyup karıştırın.

Güler Osmanlı Mutfağı'nın yardımcı aşçısı Çetin Ürün'den Kurban Bayramı'na özel bir tarif. Kolayca yapabiecek ve tadına doyamayacaksınız.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri