Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Şarap soslu armut
Şarap soslu armut
Pratik Şarap soslu armut Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
4 adet armut
4 çorba kaşığı tozşeker
sos için: 8 adet mürdüm eriği
2 su bardağı rose (pembe) şarap
6-7 dal karanfil
1 adet çubuk tarçın
1 su bardağı ahududu reçeli

Hazırlanışı: Armutların kabuğunu soyup, bütün olarak tencereye alın. Tozşeker ilave edip, pişirin ve soğumaya bırakın. Eriklerin çekirdeklerini çıkarın. Doğrayıp, tencereye alın. Şarap, karanfil ve tarçın ilave ederek iyice pişirin. Piştiğinde tarçın çubuğunu içinden alıp, erikleri blenderden geçirin. Reçeli ekleyip, bir taşım daha kaynatın. Sosu soğumaya bırakın. Soğuyan armutları sosla birlikte servis yapın.

Kaynak: Sofra Dergisi-Füsun Gümeli'nin tarifi


Armutların kabuğunu soyup, bütün olarak tencereye alın. Tozşeker ilave edip, pişirin ve soğumaya bırakın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşçılarından Alaaddin Kızılca lezzetli çorbalarımızdan biri olan yuvarlamanın tarifini sizlerle paylaştı...

Derya Aydın'dan pratik bir poğaça tarifi

Zeytinyağını tavaya alın. Piyazlık doğranmış soğanı ilave edip soteleyin. Havuç ve küp doğranmış kırmızı biberi ekleyip karıştırın.

Pudra şekerini kalın tabanlı bir tencerede, kısık ateşte, hiç karıştırmadan eritin. Karamel rengi alınca fırına dayanıklı 6 küçük kabın içine bölüştürün.

Derya Aydın'dan lezzetli bir kabak salatası tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri