Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Şarap soslu armut
Şarap soslu armut
Pratik Şarap soslu armut Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
4 adet armut
4 çorba kaşığı tozşeker
sos için: 8 adet mürdüm eriği
2 su bardağı rose (pembe) şarap
6-7 dal karanfil
1 adet çubuk tarçın
1 su bardağı ahududu reçeli

Hazırlanışı: Armutların kabuğunu soyup, bütün olarak tencereye alın. Tozşeker ilave edip, pişirin ve soğumaya bırakın. Eriklerin çekirdeklerini çıkarın. Doğrayıp, tencereye alın. Şarap, karanfil ve tarçın ilave ederek iyice pişirin. Piştiğinde tarçın çubuğunu içinden alıp, erikleri blenderden geçirin. Reçeli ekleyip, bir taşım daha kaynatın. Sosu soğumaya bırakın. Soğuyan armutları sosla birlikte servis yapın.

Kaynak: Sofra Dergisi-Füsun Gümeli'nin tarifi


Armutların kabuğunu soyup, bütün olarak tencereye alın. Tozşeker ilave edip, pişirin ve soğumaya bırakın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Eresin Crown Hotel'in mutfak şefi Şerafettin Karadeniz'den çok özel bir tarif... Sunumu da bir o kadar iştah açıcı...

Ekmeği bir gün bekletin. Üzerinden yuvarlak bir kapak açıp, içini çıkartın. Çıkan içi elinizle ufalayın ve kenara alın.

Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını açın. Yumurta, su ve tuz ilave edip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini örtüp yarım saat dinlendirin.

Armutları yıkayıp kabuklarını soyun. Ortadan ikiye kesip çekirdekli kısımlarını temizleyin ve ince ince dilimleyin.

Et, salça, pulbiber ve karabiberi tencereye alıp kapağını kapatın. Kısık ateşte kendi suyunda pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri