Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Şarap soslu armut
Şarap soslu armut
Pratik Şarap soslu armut Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
4 adet armut
4 çorba kaşığı tozşeker
sos için: 8 adet mürdüm eriği
2 su bardağı rose (pembe) şarap
6-7 dal karanfil
1 adet çubuk tarçın
1 su bardağı ahududu reçeli

Hazırlanışı: Armutların kabuğunu soyup, bütün olarak tencereye alın. Tozşeker ilave edip, pişirin ve soğumaya bırakın. Eriklerin çekirdeklerini çıkarın. Doğrayıp, tencereye alın. Şarap, karanfil ve tarçın ilave ederek iyice pişirin. Piştiğinde tarçın çubuğunu içinden alıp, erikleri blenderden geçirin. Reçeli ekleyip, bir taşım daha kaynatın. Sosu soğumaya bırakın. Soğuyan armutları sosla birlikte servis yapın.

Kaynak: Sofra Dergisi-Füsun Gümeli'nin tarifi


Armutların kabuğunu soyup, bütün olarak tencereye alın. Tozşeker ilave edip, pişirin ve soğumaya bırakın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Beyaz,çikolatayı küçük parçalara bölüp yarım su bardağı kremayla birlikte karıştırarak benmari usulü eritin.

Wow Hotels Convention Center'ın sous chef'i İsmail Kaplan'dan çok özel bir börek tarifi. Yapımı çok basit olan bu böreğin tadına doyamayacaksınız...

Soğanı soyup küp küp doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanı kavurun.

Yumurta ve ezilmiş beyaz peynir karıştırılıp, ekmek dilimleri üzerine kalınca sürülür.

Ekmek hamurlarını derin bir kaba alın. Kaşar peynirini rendeleyip hamurun içine katın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri