Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Çilekli su muhallebisi
Çilekli su muhallebisi
Pratik Çilekli su muhallebisi Tarifi

Malzemeler: 1 kişilik
1 kg süt
1 su bardağı tozşeker
yarım çay kaşığı tuz
1 su bardağı su
1 küçük kahve fincanı nişasta
1 küçük kahve fincanı pirinç unu
sos için: 1 su bardağı su
50 gram çilek
1 çay bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
süslemek için: çilek

Hazırlanışı: Süt, tozşeker ve tuzu birlikte kaynatın. Ayrı bir kapta 1 bardak suya nişasta ve pirinç ununu katıp iyice çırpın. Nişastalı karışımı kaynayan sütün içerisine sicim gibi dökerken karıştırın. Muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan alın. Suyla çalkalanmış derin kaplara pay ederek dökün. Buzdolabına koyup dondurun. Bu arada sosunu hazırlayın. Bunun için su, ezilmiş çilek, 1 su bardağı tozşeker ve mısır nişastasını, biraz koyulaşana dek karıştırarak pişirin. Sonrasında soğuması için bozdolabına koyun. Küçük kaplardaki muhallebiyi servis tabaklarına ters çevirerek çıkarın. Tabakların etrafında kalan boşluğa, hazırladığınız sosu gezdirin. Çilekleri arzu ettiğiniz şekillerde kesip muhallebilerin üzerine yerleştirin. Servis yapın.

Kaynak: Sofra


Süt, tozşeker ve tuzu birlikte kaynatın. Ayrı bir kapta 1 bardak suya nişasta ve pirinç ununu katıp iyice çırpın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Margarini ve çikolatayı küçük bir kapta karıştırarak kısık ateşte eritin. Yumurtaları şekerle birlikte mikserle iyice çırpın.

Derin bir yoğurma kabının içine yumurtaları kırıp eritilip ılıtılmış yağı ekleyin. Üzerine lor, karbonat, un ve fındık içini ilave edip yoğurmaya başlayın.

Yemekevi.tv'de muhteşem bir tatlı tarifi. Çırağan Sarayı sous chef'i Tuncay Terzioğlu'nun yaptığı safranlı elma tatlısına bayılacaksınız.

Mantarları ve soğanı çok ince doğrayın. Teflon tavada sote edin. Ayrı bir kapta margarini eritin. 2 Çorba kaşığı unu kavurun. Yarım su bardağı süt ve et suyu tabletini ilave edin.

Yoğurda 1 bayat ekmek içini ilave edip blenderden geçirin. Karışımı 8 saat bekletin. Yoğurtlu malzemeyi tencereye alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri