Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Çilekli su muhallebisi
Çilekli su muhallebisi
Pratik Çilekli su muhallebisi Tarifi

Malzemeler: 1 kişilik
1 kg süt
1 su bardağı tozşeker
yarım çay kaşığı tuz
1 su bardağı su
1 küçük kahve fincanı nişasta
1 küçük kahve fincanı pirinç unu
sos için: 1 su bardağı su
50 gram çilek
1 çay bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
süslemek için: çilek

Hazırlanışı: Süt, tozşeker ve tuzu birlikte kaynatın. Ayrı bir kapta 1 bardak suya nişasta ve pirinç ununu katıp iyice çırpın. Nişastalı karışımı kaynayan sütün içerisine sicim gibi dökerken karıştırın. Muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan alın. Suyla çalkalanmış derin kaplara pay ederek dökün. Buzdolabına koyup dondurun. Bu arada sosunu hazırlayın. Bunun için su, ezilmiş çilek, 1 su bardağı tozşeker ve mısır nişastasını, biraz koyulaşana dek karıştırarak pişirin. Sonrasında soğuması için bozdolabına koyun. Küçük kaplardaki muhallebiyi servis tabaklarına ters çevirerek çıkarın. Tabakların etrafında kalan boşluğa, hazırladığınız sosu gezdirin. Çilekleri arzu ettiğiniz şekillerde kesip muhallebilerin üzerine yerleştirin. Servis yapın.

Kaynak: Sofra


Süt, tozşeker ve tuzu birlikte kaynatın. Ayrı bir kapta 1 bardak suya nişasta ve pirinç ununu katıp iyice çırpın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Muhallebi için un, vanilya, şeker, süt ve yumurtayı sos tenceresinde karıştırıp kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.

Bilinmeyen, unutulmaya yüz tutmuş yöresel tatlarımızdan biri. Antep pekmezi ile yapılan nişe helvası çok pratik ve lezzetli...

Semizotunu iyice yıkadıktan sonra doğrayın. Beyaz peynir, dil peyniri ve kaşar peynirini küp küp doğrayın.

Fasulyeyi akşamdan (yani en az 12 saat öncesinden) yıkadıktan sonra, üzerini 2 parmak aşacak kadar su ile ıslatın.

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri