

Pratik Çikolatalı ve frambuazlı tatlı Tarifi
Malzemeler: 6 kişilik
60 gram bitter çikolata
5 yumurta
1 çay bardağı ince çekilmiş fındık
30 gram tereyağı
1 çorba kaşığı kakao
süslemek için: 1 çay bardağı frambuaz
taze nane yaprakları
Hazırlanışı: Fındıkları bir tavaya alıp 1-2 dakika kavurun. Çikolatayı benmari usulü eritip ılınmaya bırakın. Yumurtaların sarısını akından ayırıp ayrı kaplara alın. Şekeri derin bir kaba alın. 4 yumurta sarısını ilave edip mikserle 1-2 dakika çırpın. Benmari usulü eritip ılıttığınız çikolatayı ekleyip 1-2 dakika daha çırpın. Ayrı bir kapta yumurta sarıları ile bir tutam tuzu kar haline gelinceye kadar mikserle çırpın. Çikolatalı karışımı azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin. Fındıkları ilave edip tahta kaşıkla karıştırın. Tereyağını ocağa ve fırına dayanıklı yuvarlak bir kapta ısıtın. Çikolatalı karışımı kabın tabanına eşit şekilde yayın. Kısık ateşte 1-2 dakika pişirdikten sonra önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin. Dilimleyip kakao serpiştirin. Frambuaz ve taze nane yapraklarıyla süsleyip ılık servis yapın.
Kaynak: Lezzet
Fındıkları bir tavaya alıp 1-2 dakika kavurun. Çikolatayı benmari usulü eritip ılınmaya bırakın.
Yemek Kategorileri
Son Aranan Yemek Tarifleri
Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını açın. Yumurta, su ve tuz ilave edip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini örtüp yarım saat dinlendirin.
Biberleri yağda kızarttıktan sonra kabuklarını soyup ince kıyın.Rokayı da aynı yağda hafifçe çevirip ince kıyın.
Biberleri yıkayıp kurulayın. Bir tavada zeytinyağını ısıtıp biberleri kızartın. 5-6 biberi süsleme için ayırıp kalanının servis tabağına dizin.
Un, yoğurt, tozşeker, sıvıyağ, sirke, kabartma tozu ve bir tutam tuzu yoğurup, orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin.
Isırganın saplarını ve yapraklarını ayıklayın. Yaprak ve tomurcukları bir tencereye alın. Üzerine sıcak suyu dökün ve yeşil suyu çıkana kadar bekletin.
Yemek Tarifleri
Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri