Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Çikolatalı ve frambuazlı tatlı
Çikolatalı ve frambuazlı tatlı
Pratik Çikolatalı ve frambuazlı tatlı Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
60 gram bitter çikolata
5 yumurta
1 çay bardağı ince çekilmiş fındık
30 gram tereyağı
1 çorba kaşığı kakao
süslemek için: 1 çay bardağı frambuaz
taze nane yaprakları

Hazırlanışı: Fındıkları bir tavaya alıp 1-2 dakika kavurun. Çikolatayı benmari usulü eritip ılınmaya bırakın. Yumurtaların sarısını akından ayırıp ayrı kaplara alın. Şekeri derin bir kaba alın. 4 yumurta sarısını ilave edip mikserle 1-2 dakika çırpın. Benmari usulü eritip ılıttığınız çikolatayı ekleyip 1-2 dakika daha çırpın. Ayrı bir kapta yumurta sarıları ile bir tutam tuzu kar haline gelinceye kadar mikserle çırpın. Çikolatalı karışımı azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin. Fındıkları ilave edip tahta kaşıkla karıştırın. Tereyağını ocağa ve fırına dayanıklı yuvarlak bir kapta ısıtın. Çikolatalı karışımı kabın tabanına eşit şekilde yayın. Kısık ateşte 1-2 dakika pişirdikten sonra önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin. Dilimleyip kakao serpiştirin. Frambuaz ve taze nane yapraklarıyla süsleyip ılık servis yapın.

Kaynak: Lezzet


Fındıkları bir tavaya alıp 1-2 dakika kavurun. Çikolatayı benmari usulü eritip ılınmaya bırakın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hamuru hazırlamak için margarin, yarım su bardağı sıvıyağ ve 3 çorba kaşığı pudraşekerini karıştırın.

Kabakları temizleyip rendeleyin. Dereotu, maydanoz ve taze soğanları yıkayıp ince ince kıyın.

Bayramda sevdiklerinize ikram edeceğiniz minik tatlıları evde kendiniz yapın...

Bir gece önceden, derince bir kaba tüm sos malzemesini koyup karıştırın. Etleri hazırladığınız dolapta bir gece bekletin.

Derya Aydın'ın Okurken bile ağzınızınızın suyu akıcak dediği iddialı bir tarifi...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri