Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Çikolatalı çilek kulesi
Çikolatalı çilek kulesi
Pratik Çikolatalı çilek kulesi Tarifi

Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü pastacısından pratik bir tatlı. Çikolatalı çilek kulesi evde de kolayca yapılabilecek, sunumuyla da oldukça dikkat çeken bir tatlı...

Kremanın malzemeleri:
75 gr tereyağı
150 gr pudra şekeri
4 yumurta sarısı
50 gr un
600 gr süt
1 adet vanilya çubuğu

Hazırlanışı: Tencereye süt konulup vanilya çubuğu ilave edilir ve kaynatılır. 2 ayrı kapta yumurta sarıları ve şeker karıştırılıp un ve kaynamış süt  ilave edilir. Pişirilir ve soğumaya bırakılır.

Çilek kulesi malzemeler:
250 gr çilek
300 gr çikolata
50 gr karamel sos

Hazırlanışı: Çikolatalar eşit miktarda kesilir ve arasına krema sıkılıp çikolata ile kapatılır. Daha sonra tekrar krema koyulur ve çilekler dizilip tekrar krema sıkılıp çikolata ile kapatılır. İsteğe göre dekor yapılıp 15 dk dinlendirdikten sonra servise sunabilir…

Afiyet olsun...


Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü pastacısından pratik bir tatlı. Çikolatalı çilek kulesi sunumuyla da oldukça dikkat çekiyor.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Margarinin çok azını ayırıp, kalanını eritin ve yufkaları tek tek yağlayın. Kalan margarinin yarısında çok ince kıyılmış ıspanak yapraklarını kavurun.

Tereyağını bir tencereye alın ve küp doğranmış soğanı ilave edip, hafifçe kavurun. Kuzu kuşbaşı etini ilave edin ve harlı ateşte kavurmaya devam edin.

Usta aşçı Elmas Yetgin, pratikyemektarifleri.gen.tr'nin Anneler Günü konuğu oldu. Pratik ve lezzetli yemek tarifleri ve mutfak sırlarını pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları ile paylaştı.

Muzları soyup dilimleyin. Süt kremasını derin bir kaseye alıp katılaşıncaya kadar çırpın. Vişne suyunu ekleyip tekrar çırpın.

Eritilmiş margarin ve bir bardak toz şekeri iyice çırpın. Çırpılmış şekerli yağa 4 yumurtanın sarısını ilave ederek çırpmaya devam edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri