Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Sıcak şarap
Sıcak şarap
Pratik Sıcak şarap Tarifi

Malzemeler:
İki buçuk şişe kırmızı şarap
2 çorba kaşığı kuru üzüm
1 çorba kaşığı rendelenmiş zencefil
2 adet çubuk tarçın
bir buçuk elma
bir buçuk su bardağı tozşeker

Hazırlanışı: Tüm malzemeyi tencereye alın. Kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Ocağın altını kapatıp, soğumaya bırakın. Soğuyunca buzdolabında kaldırın ve bir gün dinlendirin. Ertesi gün tülbentten süzüp, yeniden buzdolabına alın. Kullanacağınız kadarını ısıtıp, sıcak olarak servis yapın.

Aşçının notu: Sıcak şarabı, ısıtırken alkolü uçtuğundan, kullanılan kalitesi çok önemlidir.


Tüm malzemeyi tencereye alın. Kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Ocağın altını kapatıp, soğumaya bırakın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğanı soyup, piyazlık doğrayın. Lor ve iri çekilmiş cevizle karıştırın. Yufkaları açıp, ortasına 3-4 çorba kaşığı cevizli içten koyun. Kenarlarını katlayın.

Vejetaryanlar için çok lezzetli bir yemek. Hem yapması kolay hem de farklı bir tat...

Köfte ve tavuk yemeklerini sevenler için Avea mutfak şefi Kadir Şahin'den pratik bir tarif...

Pırasaları temizleyin. Beyaz kısımlarını 6’şar cm uzunluğunda kesip 5 dakika kaynar suda bekletin.

Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda yarım saat bekletin. Bol suda durulayıp iyice süzün. Soğanı soyup kıyın. Havucu temizleyip iri iri rendeleyin. Dereotunu temizleyip dal dal ayırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri