Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Boza
Boza
Pratik Boza Tarifi

Malzemeler: 20-25 kişilik
2 su bardağı pilavlık bulgur
18 su bardağı su
1 su bardağı boza (mayalamak için)
üç buçuk su bardağı tozşeker

Hazırlanışı: Bulgur ve suyu tencereye alıp, ocağa oturtun. Kaynadığında ocağın altını kısıp, kapağı kapalı şekilde 30 dakika pişirin. Sıcakken 5 dakika süreyle el blenderinden geçirin. Başka büyük bir tencerenin üzerine ince bir tel süzgeç koyun. İki ya da üç kepçe, pişen bulgurdan koyup tahta kaşıkla ezin. Bulgurun beyaz özünü tencereye akıtıp, süzgeçte sadece posa kaldığından emin olun. Tüm bulgur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Süzme işlemi bittikten sonra tozşekeri katıp, karıştırın. Mayalanması için 1 su bardağı bozayı ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Bu işlemi bulguru soğutmadan seri bir şekilde yapın. Tencerenin kapağını kapatıp, mayalanması için sıcak bir yere yerleştirin. Bu şekilde 2-3 gün dinlendirin. 12 saatte bir kapağını açıp, karıştırın ve tahta kaşıkla alıp, yukarıdan aşağıya dökerek gazının uçmasını sağlayın. Leblebi ile servis yapın.

Kaynak: Sofra


Bulgur ve suyu tencereye alıp, ocağa oturtun. Kaynadığında ocağın altını kısıp, kapağı kapalı şekilde 30 dakika pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğanları soyup ince ince kıyın. Patates ve havucu soyup yıkayın. Küçük küpler halinde doğrayın. Maydanoz yapraklarını yıkayıp kıyın.

Kanatlı tavuk gögsünü ince olarak dövün. lspanak, dana ve tavuk jambon, mantar, sogan, domates, tuz, karabiber, beşamel sos ve rende kaşar ile kavurup dövülmüş tavuğa sarın.

Fesleğen yapraklarını ve adaçayını ince kıyın. Beyazbiber, kırmızıbiber, kimyon, kekik ve pul biberle karıştırın.

İftar sofraları için çok lezzetli bir bulgur pilavı.. Ramazan sofralarınıza lezzet katacak bu yemek tarifini mutlaka deneyin.

Patlıcanları alacalı soyup ikiye böldükten sonra ince dilimler halinde doğrayın. Daha sonra ızgarada önlü arkalı kızartın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri