Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Boza
Boza
Pratik Boza Tarifi

Malzemeler: 20-25 kişilik
2 su bardağı pilavlık bulgur
18 su bardağı su
1 su bardağı boza (mayalamak için)
üç buçuk su bardağı tozşeker

Hazırlanışı: Bulgur ve suyu tencereye alıp, ocağa oturtun. Kaynadığında ocağın altını kısıp, kapağı kapalı şekilde 30 dakika pişirin. Sıcakken 5 dakika süreyle el blenderinden geçirin. Başka büyük bir tencerenin üzerine ince bir tel süzgeç koyun. İki ya da üç kepçe, pişen bulgurdan koyup tahta kaşıkla ezin. Bulgurun beyaz özünü tencereye akıtıp, süzgeçte sadece posa kaldığından emin olun. Tüm bulgur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Süzme işlemi bittikten sonra tozşekeri katıp, karıştırın. Mayalanması için 1 su bardağı bozayı ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Bu işlemi bulguru soğutmadan seri bir şekilde yapın. Tencerenin kapağını kapatıp, mayalanması için sıcak bir yere yerleştirin. Bu şekilde 2-3 gün dinlendirin. 12 saatte bir kapağını açıp, karıştırın ve tahta kaşıkla alıp, yukarıdan aşağıya dökerek gazının uçmasını sağlayın. Leblebi ile servis yapın.

Kaynak: Sofra


Bulgur ve suyu tencereye alıp, ocağa oturtun. Kaynadığında ocağın altını kısıp, kapağı kapalı şekilde 30 dakika pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patatesleri ve brokolileri ayrı ayrı tencerelerde haşlayın. Haşlanmış patatesleri ezin.

Makarnayı damak zevkinize göre haşlayın. Bu arada havucu soyup, ince uzun şekilde doğrayın.

Anneler Günü için sevgiyle yapılmış bir anne yemeği. Yemekevi.tv'nin konuk annesi Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin oldu.

Yemekevi.tv okuyucularınden Ziya Çoşkun'un Uşak yöresine ait enfes tatlı tarifi.

Havuçları soyup verev doğrayın ve kenara alın. Taze soğanı temizleyip ince kıyın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri